Statlig selskap arrangerer tur til “verdens eneste jødiske stat”

Utsnitt fra forsiden og baksiden av invitasjonen som er sendt ut av Norsk Tipping til kommisjonærene.
Utsnitt fra forsiden og baksiden av invitasjonen som er sendt ut av Norsk Tipping til kommisjonærene.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fra 18. til 24. mars tilbyr Norsk Tipping en gruppetur for sine kommisjonærer til Tel Aviv, Jaffa, Dødehavet, Masada og Jerusalem. Deltakerne skal også besøke Betlehem som kontrolleres av de palestinske selvstyremyndighetene.

I presentasjonen av turen skriver Norsk Tipping:

“Vi besøker et lite, men helt spesielt land! Israel ligger i den subtropiske klimasonen og har variert natur. Som land og folk har Israel en historie helt tilbake til oldtiden. Den moderne staten Israel ble opprettet i 1948. Det bor ca 8 millioner i landet. Israel har en sammensatt befolkning knyttet til den politiske utviklingen i landet. Tre fjerdedeler er jøder og en fjerdedel arabere. Israel er verdens eneste jødiske stat.”

 

Programmet

Første hele dag på turen får deltakerne tilbringe i Tel Aviv og Jaffa. “Tel Aviv er kalt Israels New York og er kåret til en av de beste utelivsbyene i verden,” heter det i programmet.

Andre dag går turen til Dødehavet og Masada, som presenteres som den private festningen til Herodes. “Senere ble dette stedet base for en gruppe jøder som gjorde opprør mot de romerske okkupantene av Israel.”

Tredje dag får kommisjonærene presentasjon av spillselskapene Mifal Hapais Israel National Lottery og TOTO (The Israel Sports Betting Board) i Jerusalem. Den faglige utvekslingen følges av besøk i Yad Vashem, Oljeberget og Getsemane.

Fjerde dag står historiske minner i fokus, i Jerusalems gamleby og Betlehem.

Femte dag går turen til Israel Museum, “som er rangert som et av verdens beste kunst- og arkeologiske museer”.

 

Grønt lys fra toppen

Norsk Tipping arrangerer flere slike turer for sine kommisjonærer hvert år. Ifølge invitasjonen som Miff.no har fått tilgang til, går det turer både til England og Spania i 2014.

“Formålet med våre kommisjonær-turer er å invitere kommisjonærer og lokalinnehavere (Multix og Belago) på tur med faglig, opplevelsesrikt og sosialt samvær, hvor vi bygger relasjoner mellom selskapet og kommisjonærene,” heter det i invitasjonen.

Norsk Tipping AS er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. I oktober kom det en ny politisk ledelse i departementet, blant annet med statssekretær Knut Olav Åmås. I 2009, da han var debattredaktør i Aftenposten, skrev han: “[Det er] bemerkelsesverdig lite kultursamarbeid og akademisk utveksling [med Israel]. Norsk kultur-, forsknings- og utdanningspolitikk bør få som mål å utvide kontakten med israelske kunstnere og akademikere kraftig.

Norsk Tipping er godt i gang.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag