Staples selger fortsatt Sodastream

Stormarkedkjeden Staples har snudd. "Vi selger fortsatt Sodastream. Vi tar ikke stilling i politiske spørsmål," skriver selskapet på sin Twitter-konto. To uker tidligere ble det varslet utfasing av Sodastream.
Skjermdump fra Twitter-kontoen til Staples Norge. 30. desember kom meldingen om at Staples fortsatt selger Sodastream.
Skjermdump fra Twitter-kontoen til Staples Norge. 30. desember kom meldingen om at Staples fortsatt selger Sodastream.

I midten av desember 2013 varslet Staples på Twitter at de valgte «av flere årsaker å fase ut Sodastream«. Meldingen ble sendt på Twitter, med særskilt takk til Fagforbundet og Norsk Folkehjelp for «god dialog».

Mistanken om at Staples hadde bøyd av for Fagforbundets og Norsk Folkehjelps boikottpress ble styrket da Norsk Folkehjelp laget en egen artikkel om saken på sin nettside.

Da MIFF tok opp saken med Staples fikk vi straks en annen versjon. «Vi har satt ut produktet fordi det selger dårlig,» var beskjeden 23. desember. Den opprinnelige Twitter-meldingen ble slettet.

«En norsk Twitter-melding kan få store konsekvenser for salget internasjonalt dersom Staples blir kjent som et boikott-selskap,» skrev MIFF som konklusjon i vår artikkel Prøver Staples å skjule at de ble presset til å boikotte?

I løpet av juleferien har saken tydeligvis blitt revurdert i Staples. 30. desember publiserte selskapet følgende Twitter-melding på engelsk, her oversatt til norsk:

«Mye ulik informasjon der ute. Vi vil gjøre det klart: Vi selger fortsatt Sodastream. Vi tar ikke stilling i politiske saker.»

Dermed har kampanjen til Fagforbundet og Norsk Folkehjelp fått seg et skudd for baugen, og salget av Sodastream kan fortsette. La det fortsette å boble for miljøet, palestinske arbeidsplasser og fredelig sameksistens!

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise