AUFere tok gruppefoto foran helteportrettet av dømt terrorist

En delegasjon fra ungdomspartiet AUF har vært på studietur på Vestbredden. AUF-lederne stilte stolt opp foran et portrett av Marwan Barghouti. Han er funnet skyldig og dømt for sin rolle i fem drap, inkludert angrepet på en sjømat-restaurant i Tel Aviv 5. mars 2002 hvor tre sivile ble drept.
AUFs delegasjon foran portrettet av Marwan Barghouti, en Fatah-leder dømt for terror. (Foto: Skjermdump fra AUFs Facebook-side)
AUFs delegasjon foran portrettet av Marwan Barghouti, en Fatah-leder dømt for terror. (Foto: Skjermdump fra AUFs Facebook-side)

Syv ledere og ansatte i AUF har nylig vært på studietur til Israel og de PA-kontrollerte områdene på Vestbredden. Delegasjonen besto av nestleder Åsmund Aukrust, generalsekretær Marianne Wilhelmsen, sentralstyremedlem Ida Ødegaard, nestleder i AUF Oslo Didrik André Beck, leder i AUF Troms Tor-Martin Torbergsen, leder i AUF Hordaland Linn Kristin Engø og ansatt på AUF sentralt, Kristoffer Nyborg, meldte AUFs nettside 6. februar.

I dag har AUF publisert bilder fra turen på sin offisielle Facebook-side, i albumet «AUF i Palestina».

Bildene sier mer enn tusen ord om AUFs tilnærming til Israel.

Her er blant annet bilder fra Yasser Arafats mausoleum, NRKs journalist Odd Karsten Tveit som orienterer delegasjonen, besøk hos palestinsk gruppe som omtaler sikkerhetsbarrieren som apartheid-mur og kart som lyver. (Hvordan kartene lyver kan du lese forklaring på her.)

Det kanskje mest talende bildet, er gruppebildet de har tatt foran helteportrettet av Marwan Barghouti. Bildet er sannsynligvis tatt under delegasjonens besøk hos Fatah Youth Movement (FYM), som Barghouti var med å grunnlegge. FYM er en søsterorganisasjon for AUF som de «den siste tiden har fått et tettere samarbeid med», forteller Åsmund Aukrust, nestleder i AUF.

Hvem er så Barghouti?

I mai 2004 ble Barghouti funnet skyldig i flere terrorangrep og drap på fem israelere, inkludert terrorangrepet mot sjømatrestauranten i Tel Aviv 5. mars 2002. I juni utmålte distriktsdomstolen i Tel Aviv straffen på fem livstidsdommer. Dommen slår fast at Barghouti handlet på direkte ordre fra Yasser Arafat.

Barghouti ble i august 2009 valgt som medlem av Fatahs sentralkomité, til tross for at han har sittet fengslet i Israel siden 2002.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMIFF i Utenriksdepartementet
Neste artikkelMIFFs forventninger til regjeringen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise