MIFF i Utenriksdepartementet

Onsdag morgen har ledelsen i MIFF møte med statssekretær Bård Glad Pedersen (Høyre) i Utenriksdepartementet.
Skjermdump fra Utenriksdepartementets møtekalender.
Skjermdump fra Utenriksdepartementets møtekalender.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Onsdag klokken 10 tar statssekretær Bård Glad Pedersen imot MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen, nestleder Bengt-Ove Nordgård og daglig leder Conrad Myrland i Utenriksdepartementet.

MIFF satte pris på hvordan utenriksminister Børge Brende, i sitt første intervju med NRK etter tiltredelsen, understreket hvor viktig det er at Israel føler at den norske regjeringen lytter til dem og tar dem på alvor.

En hovedforventning er at regjeringens tilnærming til Israel vil bygge på den viktige erkjennelsen statsminister Erna Solberg kom med i MIFFs jubileumsbok i 2008: ”Kulturelt, historisk og politisk er det ingen land i Midtøsten som står Norge nærmere enn Israel,” skrev Solberg.

Vi er spesielt glad for å se at regjeringen Solberg utnevnte hele fem statsråder som i forrige stortingsperiode var medlem av gruppen Israels venner på Stortinget.

  • Justisminister Anders Anundsen
  • Olje- og energiminister Tord Lien
  • Barne- og familieminister Solveig Horne
  • Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen
  • Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

Regjeringen har slått fast i sin plattform at den vil ”legge til grunn en balansert holdning til Midtøsten-konflikten, og aktivt støtte målet om en fremforhandlet løsning som innebærer at Israel og Palestina, som to stater, eksisterer i fred innenfor sikre og internasjonalt anerkjente grenser.”

– Når regjeringen ønsker en “balansert holdning” har vi en del klare forventninger som vi vil presentere, sier Fjell Rasmussen.

MIFF planlegger å offentliggjøre disse forventningene i etterkant av møtet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise