Ta aktiv avstand fra KFUMs Israel-boikott

KFUK-KFUM vil boikotte Israel som et "nytt" virkemiddel. Organisasjonen glemmer at boikott er prøvd i flere tiår av Israels arabiske naboland uten å bidra til fred. I dagens Vårt Land oppfordrer MIFF alle venner av demokrati og frihet å boikotte KFUK-KFUM.
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, anbefaler alle venner av demokrati og frihet og ta kraftig avstand fra KFUK-KFUMs boikott av Israel.
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, anbefaler alle venner av demokrati og frihet og ta kraftig avstand fra KFUK-KFUMs boikott av Israel.

Torsdag ettermiddag gjorde Norges KFUK-KFUM klart at de vil støtte full boikott av Israel, etter et initiativ fra den underordnede bistandsorganisasjonen KFUK-KFUM Global.

– Vi håper Israel oppfatter dette som et sterkt signal fra en stor bevegelse i Norge, sier Fredrik Glad-Gjernes, utenlandssjef i KFUK-KFUM Global, til Vårt Land. Han sier videre: «Nå er tiden moden for dette virkemiddelet. Mange andre har vært prøvd, uten at okkupasjonen av Palestina har blitt avsluttet. Derfor tar vi i bruk økonomisk boikott, som er et sterkt ikke-voldelig virkemiddel. Dette har gitt resultater i andre konflikter.»

Mener Glad-Gjernes at boikott ikke er blitt prøvd før?

Arabisk boikott av zionistiske institusjoner og jødiske forretninger begynte allerede før Israel ble opprettet som en moderne stat. Allerede fra 1922. Det finnes ikke noe annet virkemiddel som er brukt mer og i større grad enn boikott.

Allerede fra 1948 ble boikotten innført som en offisiell politikk fra medlemslandene i Den arabiske liga. Boikotten begynte altså 19 år før Israel erobret Vestbredden og Gaza-stripen i en lovlig forsvarskrig.

Nå kaster KFUK-KFUM seg inn i en boikottkampanje som begynte 19 år før okkupasjonen de hevder å motarbeide.

Samtidig forlater flere av Israels naboer boikottlinjen. De har lært at dette virkemiddelet ikke fungerer. I løpet av de siste ukene har for eksempel palestinske og jordanske selskaper inngått langsiktige energikontrakter med Israel.

 

Oppfordrer til boikott av KFUK-KFUM

Vårt Land gjengir hva MIFF mener om KFUK-KFUMs boikottkampanje.

– Det er for svakt å kalle dette for veldig tragisk. Boikott av Israel forblir like dumt og umoralsk selv om KFUK-KFUM henger seg på, sier [Conrad Myrland, daglig leder i MIFF].

Andre virkemidler må til for å løse konflikten, mener han.

– Støtte og vennskap fra Europa vil gjøre Israel trygge nok til å gjøre de kompromissene som må til for en fredsavtale.

Myrland oppfordrer menigheter til å bryte med KFUK-KFUM.

– Jeg oppfordrer alle medlemmer i organisasjonen som støtter demokrati og frihet om å protestere mot boikottkampanjen og melde seg ut i protest. Jeg vil også oppmuntre alle enkeltpersoner og menigheter til å avbryte sin støtte inntil den umoralske boikottaksjonen er avsluttet, sier han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise