Ta aktiv avstand fra KFUMs Israel-boikott

KFUK-KFUM vil boikotte Israel som et “nytt” virkemiddel. Organisasjonen glemmer at boikott er prøvd i flere tiår av Israels arabiske naboland uten å bidra til fred. I dagens Vårt Land oppfordrer MIFF alle venner av demokrati og frihet å boikotte KFUK-KFUM.

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, anbefaler alle venner av demokrati og frihet og ta kraftig avstand fra KFUK-KFUMs boikott av Israel.
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, anbefaler alle venner av demokrati og frihet og ta kraftig avstand fra KFUK-KFUMs boikott av Israel.

Torsdag ettermiddag gjorde Norges KFUK-KFUM klart at de vil støtte full boikott av Israel, etter et initiativ fra den underordnede bistandsorganisasjonen KFUK-KFUM Global.

– Vi håper Israel oppfatter dette som et sterkt signal fra en stor bevegelse i Norge, sier Fredrik Glad-Gjernes, utenlandssjef i KFUK-KFUM Global, til Vårt Land. Han sier videre: “Nå er tiden moden for dette virkemiddelet. Mange andre har vært prøvd, uten at okkupasjonen av Palestina har blitt avsluttet. Derfor tar vi i bruk økonomisk boikott, som er et sterkt ikke-voldelig virkemiddel. Dette har gitt resultater i andre konflikter.”

Mener Glad-Gjernes at boikott ikke er blitt prøvd før?

Arabisk boikott av zionistiske institusjoner og jødiske forretninger begynte allerede før Israel ble opprettet som en moderne stat. Allerede fra 1922. Det finnes ikke noe annet virkemiddel som er brukt mer og i større grad enn boikott.

Allerede fra 1948 ble boikotten innført som en offisiell politikk fra medlemslandene i Den arabiske liga. Boikotten begynte altså 19 år før Israel erobret Vestbredden og Gaza-stripen i en lovlig forsvarskrig.

Nå kaster KFUK-KFUM seg inn i en boikottkampanje som begynte 19 år før okkupasjonen de hevder å motarbeide.

Samtidig forlater flere av Israels naboer boikottlinjen. De har lært at dette virkemiddelet ikke fungerer. I løpet av de siste ukene har for eksempel palestinske og jordanske selskaper inngått langsiktige energikontrakter med Israel.

 

Oppfordrer til boikott av KFUK-KFUM

Vårt Land gjengir hva MIFF mener om KFUK-KFUMs boikottkampanje.

– Det er for svakt å kalle dette for veldig tragisk. Boikott av Israel forblir like dumt og umoralsk selv om KFUK-KFUM henger seg på, sier [Conrad Myrland, daglig leder i MIFF].

Andre virkemidler må til for å løse konflikten, mener han.

– Støtte og vennskap fra Europa vil gjøre Israel trygge nok til å gjøre de kompromissene som må til for en fredsavtale.

Myrland oppfordrer menigheter til å bryte med KFUK-KFUM.

– Jeg oppfordrer alle medlemmer i organisasjonen som støtter demokrati og frihet om å protestere mot boikottkampanjen og melde seg ut i protest. Jeg vil også oppmuntre alle enkeltpersoner og menigheter til å avbryte sin støtte inntil den umoralske boikottaksjonen er avsluttet, sier han.

Forrige artikkel– Sjansen er lik null for at forhandlingene med Iran vil lykkes
Neste artikkelConrad Myrland i Bærum Unge Høyre: Det falske bildet av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.