Siv Jensen fikk MIFFs forventninger

For to uker siden presenterte MIFF våre forventninger i Utenriksdepartementet. I går fikk også finansminister Siv Jensen (FrP) overlevert notatet av MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen.

MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen (t.v.) har gitt notatet med MIFFs forventninger til finansminister Siv Jensen. (Foto: Privat)
MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen (t.v.) har gitt notatet med MIFFs forventninger til finansminister Siv Jensen. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


12. februar presenterte MIFF et 16 siders notat med ni forventinger vi har til en regjering som sier den vil ha “balansert holdning til Midtøsten-konflikten”.

Finansminister Siv Jensen (FrP) fikk notatet overlevert på et møte i Trondheim FrP tirsdag ettermiddag. MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen og styremedlem Tom Morgan Aasen i MIFF Trondheim stod for overrekkelsen.

– Under spørsmålsrunden spurte jeg hva regjeringen tenker å gjøre overfor palestinske selvstyremyndigheter, som bruker flere hundre millioner kroner årlig til å lønne dømte terrorister, forteller Knutsen. Han minnet først om at regjeringen samme dag hadde varslet at de vil redusere bistanden til Uganda etter at presidenten der undertegnet anti-homo-lover. Vil det komme en like kontant reaksjon mot PA?

Jensen svarte at utenriksminister Børge Brende (H) arbeider med å gjennomgå bistanden til en rekke mottakere. Regjeringen vil gi fullstendig svar senere, særlig når statsbudsjettet for 2015 legges fram til høsten, sa finansministeren.

– Frys av bistand til Uganda viser at regjeringen er villig til å bruke bistand som et pressmiddel når bistandsmottaker foretar uakseptable handlinger, kommenterer Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre.

Finansminister Siv Jensen sammen med Tom Morgen Aasen fra MIFF Trondheim. (Foto: Privat)
Finansminister Siv Jensen sammen med Tom Morgan Aasen fra MIFF Trondheim. (Foto: Privat)

 

MIFF forventer at regjeringen…

  • Avviser palestinernes krav til såkalt ”rett til å vende tilbake”
  • Bevisstgjør om jødiske flyktninger og Israel som nødhavn
  • Støtter Israel som et nasjonalt hjemland for jøder
  • Fordømmer PAs indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og myndighetsstyrte medier
  • Legger press på PA til å avvikle deres skalerte belønningssystem for dømte terrorister
  • Likebehandler Israel når det gjelder overvåkning og kritikk i konflikts- og krigssituasjoner
  • Står ved sitt løfte om utvikling av bilaterale forbindelser med Israel uavhengig av politisk uenighet
  • Balanserer støtten til grupper som formidler palestineres og israeleres argumenter
  • Likebehandler Israel med andre land når det gjelder våpenhandel

Last ned hele notatet som PDF: Forventninger til regjeringen, MIFF notat 12. februar 2014

 

Forrige artikkelMIFFs motaksjon mot boikott får internasjonal oppmerksomhet
Neste artikkelAmnesty sminket egen rapport i dystrere farger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.