Kjærlighetstriller fra Tel Aviv til Blindern

Torsdag 6. mars blir filmen "The Attack" vist av Babel Filmklubb på Blindern i Oslo. Etter en selvmordsbombe oppdager en arabisk lege i Tel Aviv den dystre sannheten om sin kone.
Fra filmen
Fra filmen "The Attack".

Babel Filmklubb presenterer «The Attack» slik på Facebook-invitasjonen til visningen.

«The Attack er både en thriller og en kjærlighetshistorie. Vi blir kjent med den suksessfulle legen Amin Jafaari som jobber som kirurg ved et sykehus i Tel Aviv. Han er godt integrert i det israelske samfunn, har flere jødiske venner og en nydelig kone.

Første gang vi møter Amin tar han imot en pris for sitt utmerkede arbeid som lege. Hans kone, Siham, er der ikke, men hun prøver å ringe ham. Dagen etter blir Tel Aviv rammet av et stort selvmordsangrep. Amin jobber på spreng for å redde liv. Så får han høre at hans kone er funnet blant de omkomne, og at israelsk etterretning mistenker henne for å ha utført angrepet…

Med denne filmen provoserer og utfordrer regissør Ziad Doueiri vår forståelse av Israel og Palestina, kjærlighet og terror. Han tar opp viktige spørsmål om identitet, tilhørighet og lojalitet, og setter fokus på mennesket som taper i konflikten.»

The Attack er regissert av Ziad Doueiri, født i Libanon. Filmen er basert på en novelle av Yasmina Khadra, forfatternavnet til den algeriske forfatteren Mohammed Moulessehoul.

Se trailer av filmen her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vkRWXhJLH0I[/youtube]

MIFF har ikke sett filmen. På filmsiden imdb.com leser vi en interessant seerkommentar:

«Filmen, om det komplekse forholdet mellom arabere og jøder i Israel, har blitt forbudt i den arabiske verden fordi den er laget i Israel, med israelske skuespillere. På samme tid har den blitt kritisert av radikale zionister fordi den viser hvordan palestinere tenker.»

Les flere kommentarer her.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise