Kjærlighetstriller fra Tel Aviv til Blindern

Torsdag 6. mars blir filmen “The Attack” vist av Babel Filmklubb på Blindern i Oslo. Etter en selvmordsbombe oppdager en arabisk lege i Tel Aviv den dystre sannheten om sin kone.

Fra filmen
Fra filmen "The Attack".

Babel Filmklubb presenterer “The Attack” slik på Facebook-invitasjonen til visningen.

“The Attack er både en thriller og en kjærlighetshistorie. Vi blir kjent med den suksessfulle legen Amin Jafaari som jobber som kirurg ved et sykehus i Tel Aviv. Han er godt integrert i det israelske samfunn, har flere jødiske venner og en nydelig kone.

Første gang vi møter Amin tar han imot en pris for sitt utmerkede arbeid som lege. Hans kone, Siham, er der ikke, men hun prøver å ringe ham. Dagen etter blir Tel Aviv rammet av et stort selvmordsangrep. Amin jobber på spreng for å redde liv. Så får han høre at hans kone er funnet blant de omkomne, og at israelsk etterretning mistenker henne for å ha utført angrepet…

Med denne filmen provoserer og utfordrer regissør Ziad Doueiri vår forståelse av Israel og Palestina, kjærlighet og terror. Han tar opp viktige spørsmål om identitet, tilhørighet og lojalitet, og setter fokus på mennesket som taper i konflikten.”

The Attack er regissert av Ziad Doueiri, født i Libanon. Filmen er basert på en novelle av Yasmina Khadra, forfatternavnet til den algeriske forfatteren Mohammed Moulessehoul.

Se trailer av filmen her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vkRWXhJLH0I[/youtube]

MIFF har ikke sett filmen. På filmsiden imdb.com leser vi en interessant seerkommentar:

“Filmen, om det komplekse forholdet mellom arabere og jøder i Israel, har blitt forbudt i den arabiske verden fordi den er laget i Israel, med israelske skuespillere. På samme tid har den blitt kritisert av radikale zionister fordi den viser hvordan palestinere tenker.”

Les flere kommentarer her.

Forrige artikkelNår Dagbladet bruker Moseloven
Neste artikkelAbbas krever byggestans og løslatelse av flere fanger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.