Kvinnene i Oslo vil følge Israel på Kvinnedagen

“Merk retusjert reklame,” er en av parolene på Kvinnedagen i Oslo. Dette er en lov som allerede ble innført i Israel for to år siden. Men i Trondheim fortsetter angrepene mot Israel på Kvinnedagen.

Skjermdump fra YouTube-filmen til kampanjen
Skjermdump fra YouTube-filmen til kampanjen "Mot Retusjering".

MIFF har sett på paroler for Kvinnedagen i landets fire største byer.

I sine utenrikspolitiske paroler fokuserer kvinnene i Stavanger på Syria-krigen. De vil ha stans i krigen og kvinner til forhandlingsbordet. De ber også om beskyttelse for kvinner på flukt, og nevner Syria spesielt.

I Bergen er det hele 33 paroler, men ingen har spesiell brodd mot noen fremmede land, heller ikke Israel. Trygghet for syriske kvinner i flyktningleirer blir nevnt.

 

Israel blir ledestjerne i Oslo

Kvinnene i Oslo nevner ikke Syria eller noen andre land med navn i det hele tatt. “Fred koster mindre enn krig,” erklærer de.

Den mest interessante parolen i Oslo-toget sett fra en Israels-venns ståsted, er kanskje kravet om merking av retusjert reklame. Dette kravet ble innført av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset allerede i mars 2012. Loven blir kalt “Photoshop-loven”, fordi den krever at manipulerte bilder som gjør modeller tynnere blir merket, skrev ABC News den gang.

Ikke verst at arrangørene av Kvinnedagen i Oslo lar Israel være ledestjerne. De begrunner sitt krav om merking av retusjerte bilder i denne YouTube-filmen. Israel skal ha vært det første landet i verden som innførte slike lover.

 

Israel blir angrepet i Trondheim

8. mars 2013 gikk kvinnene i Trondheim under parolen “Boikott Israel”, i år heter det “støtt palestinske kvinner – stopp apartheid og okkupasjon”. Kvinnene i Trondheim “river sine israelske søstre i håret på kvinnedagen”, skrev MIFF i en kommentar for ett år siden.

I år er ikke Israel eller boikott nevnt, men likevel blir apartheidløgnen om Israel kommunisert.

“Stopp overgrep mot syriske kvinner på flukt,” er en annen parole i Trondheim.

Deres eneste utenrikspolitiske krav rettet mot en fremmed stat blir derfor kravet de retter mot Israel.

Vi må avslutte med å sitere oss selv fra artikkelen i 2013:

“Alt er ikke fullkomment når det gjelder kvinners situasjon i Israel. Men den er fantastisk mye bedre enn i nabolandene. (…)

Å velge ut Israel som angrepsmål på kvinnedagen vitner om total forakt for situasjonen til flere hundre millioner kvinner som lever under ekstremt vanskelige forhold.”

 

Forrige artikkelStengte tunneler gjør situasjonen tøffere i Gaza
Neste artikkelOdd Myrland i MIFF Valdres: Det falske bildet av Israel under lupen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -