Norge fordømmer rakettangrepene mot Israel

Utenriksminister Børge Brende fordømmer rakettangrepene mot Israel og understreker at Israel har rett til å forsvare seg mot angrep mot sitt territorium.

Utenriksminister Børge Brende fordømmer rakettangrepene mot Israel. (Foto: Astrid Sehl, UD)
Utenriksminister Børge Brende fordømmer rakettangrepene mot Israel. (Foto: Astrid Sehl, UD)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag formiddag etterlyste MIFF fordømmelse fra den norske regjering av rakettangrepene mot Israel onsdag og torsdag. Omkring en halvtime senere kom Utenriksdepartementet med en pressemelding og fordømmelse. De har tydeligvis jobbet med saken før MIFFs etterlysning ble publisert.

–  Jeg fordømmer rakettangrepene fra Gaza mot det sørlige Israel i går og i dag, sier utenriksminister Børge Brende.

Vi gjengir resten av pressemeldingen i sin helhet:

“Gruppen Islamsk hellig krig har påtatt seg ansvaret for å ha angrepet Israel med minst 60 raketter på under to timer onsdag. Dette er det mest omfattende rakettangrepet mot Israel siden november 2012. Senere onsdag kveld rammet israelske motangrep flere titalls mål i Gaza. Det er ikke meldt om drepte i noen av angrepene. Det meldes om nye raketter avfyrt fra Gaza torsdag.

– Voldshandlingene i området er urovekkende og rammer sivilbefolkningen i både det sørlige Israel og i Gaza, sier utenriksminister Brende.  Israel har rett til å forsvare seg mot angrep mot sitt territorium

– Jeg er bekymret for konsekvensene av en opptrapping, inkludert for de pågående fredsbestrebelsene mellom israelerne og palestinerne. Jeg oppfordrer alle til å vise tilbakeholdenhet, sier utenriksministeren.”

 

 

 

 

Forrige artikkelRakettangrep mot israelske storbyer
Neste artikkelIslamsk Jihad truer israelere på hebraisk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.