Sandra sørget for motvekt til Willoch

Romerikes Blad skriver i dag om Sandra Kim Eldevik som sørget for å få MIFF-foredrag på Jessheim videregående skole etter åtte år med anti-israelske foredragsholdere.

Faksmile fra Romerikes Blad 14. mars 2014.
Faksmile fra Romerikes Blad 14. mars 2014.

“Etter åtte år med vekt på palestinerne sak, mente Sandra det var på tide å få inn andre stemmer,” skriver Romerikes Blad i dag. MIFF-medlem Sandra Kim Eldevik foreslo i høst å få et foredrag fra Med Israel for fred (MIFF) inn i faget “politikk og menneskerettigheter”.

– Jeg følte at jeg bidro til at folk kunne se ting fra en ny side og håper initiativet kan føre til en bra tradisjon, sier Sandra til avisen.

Lærer Sven Fredrik Eriksen sier det er “fullt mulig” at MIFF kan komme til å bli invitert igjen. Han forteller at skolen tidligere har hatt besøk av Kåre Willoch, Hilde Henriksen Waage og Nils A. Butenschøn. Hvis du klikker på navnene kan du lese en rekke artikler med MIFFs kritikk av disse.

MIFF har skrevet om Sandras innsats tidligere i artikkelen Slik kommer israelernes stemme inn i norsk skoler. Også på Hamar Katedralskole hadde det vært flere år med ensidighet i foredrag om Midtøsten før MIFF besøkte skolen 5. mars.

 

MIFFs replikk til Romerikes Blad

MIFF har sendt følgende replikk til Romerikes Blad etter artikkelen.

 

Hva MIFF står for

Takk til Romerikes Blad som fredag 14. mars satte fokus på det ensidige utvalget eksterne foredragsholdere som har vært på Jessheim videregående skole de siste åtte årene. Takk også til eleven Sandra Kim Eldevik som sørget for å få undertegnede inn som foredragsholder på skolen i høst.

La meg kommentere to påstander lærer Sven Fredrik Eriksen kommer med til RB.

“Nå er ikke [Hilde Henriksen] Waage og [Nils A.] Butenschøn offisielle talspersoner for palestinerne.” Dette er akademikere som gjennom flere tiår aldri har vært redde for å avsløre sin partiskhet og åpent frontet sine anti-israelske holdninger. Butenschøn skrev på 1980-tallet at opprettelsen av staten Israel har skapt kanskje det største moralske dilemmaet i vår tid. Det vitner om fullstendig mangel på global oversikt eller grunnleggende feilinnstilt moralsk kompass. Med Israel for freds kritikk av Waages “forskning” er tilgjengelig på miff.no.

“MIFF sier selv at de står for den israelske regjeringens syn,” hevder Eriksen.

Det blir i beste fall upresist. Her er hva MIFF selv sier om saken: “Vi tar utgangspunkt i hva folk flest i Israel (de store gruppene) mener. Vår oppgave er å forklare til folk som forstår norsk hvordan israelere flest tenker. Vår oppgave er altså ikke å mene så mye, men å formidle israelernes syn (de største gruppene, og ikke minst Israels lovlig valgte regjering).”

Siden Israel er et demokrati, vil de ulike stemmene i regjeringen ofte ha et flertall av befolkningen bak seg. I tillegg er det en aktiv, fri og kritisk opposisjon. MIFF søker å formidle stemmene til alle disse gruppene gjennom våre informasjonskanaler.

Våre 6700 medlemmer mener dette er ytterst viktig, siden de store norske mediene svikter i å formidle disse synspunktene. Vi gleder oss til å komme tilbake til Jessheim vgs.

 

Conrad Myrland

Daglig leder Med Israel for fred (MIFF)

 

Forrige artikkelMoti Paz i MIFF Sunnhordland: Den aktuelle situasjonen og Jom Kippur-krigen
Neste artikkelHvorfor krever Israel anerkjennelse som jødisk stat?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.