Sandra sørget for motvekt til Willoch

Romerikes Blad skriver i dag om Sandra Kim Eldevik som sørget for å få MIFF-foredrag på Jessheim videregående skole etter åtte år med anti-israelske foredragsholdere.
Faksmile fra Romerikes Blad 14. mars 2014.
Faksmile fra Romerikes Blad 14. mars 2014.

«Etter åtte år med vekt på palestinerne sak, mente Sandra det var på tide å få inn andre stemmer,» skriver Romerikes Blad i dag. MIFF-medlem Sandra Kim Eldevik foreslo i høst å få et foredrag fra Med Israel for fred (MIFF) inn i faget «politikk og menneskerettigheter».

– Jeg følte at jeg bidro til at folk kunne se ting fra en ny side og håper initiativet kan føre til en bra tradisjon, sier Sandra til avisen.

Lærer Sven Fredrik Eriksen sier det er «fullt mulig» at MIFF kan komme til å bli invitert igjen. Han forteller at skolen tidligere har hatt besøk av Kåre Willoch, Hilde Henriksen Waage og Nils A. Butenschøn. Hvis du klikker på navnene kan du lese en rekke artikler med MIFFs kritikk av disse.

MIFF har skrevet om Sandras innsats tidligere i artikkelen Slik kommer israelernes stemme inn i norsk skoler. Også på Hamar Katedralskole hadde det vært flere år med ensidighet i foredrag om Midtøsten før MIFF besøkte skolen 5. mars.

 

MIFFs replikk til Romerikes Blad

MIFF har sendt følgende replikk til Romerikes Blad etter artikkelen.

 

Hva MIFF står for

Takk til Romerikes Blad som fredag 14. mars satte fokus på det ensidige utvalget eksterne foredragsholdere som har vært på Jessheim videregående skole de siste åtte årene. Takk også til eleven Sandra Kim Eldevik som sørget for å få undertegnede inn som foredragsholder på skolen i høst.

La meg kommentere to påstander lærer Sven Fredrik Eriksen kommer med til RB.

«Nå er ikke [Hilde Henriksen] Waage og [Nils A.] Butenschøn offisielle talspersoner for palestinerne.» Dette er akademikere som gjennom flere tiår aldri har vært redde for å avsløre sin partiskhet og åpent frontet sine anti-israelske holdninger. Butenschøn skrev på 1980-tallet at opprettelsen av staten Israel har skapt kanskje det største moralske dilemmaet i vår tid. Det vitner om fullstendig mangel på global oversikt eller grunnleggende feilinnstilt moralsk kompass. Med Israel for freds kritikk av Waages «forskning» er tilgjengelig på miff.no.

«MIFF sier selv at de står for den israelske regjeringens syn,» hevder Eriksen.

Det blir i beste fall upresist. Her er hva MIFF selv sier om saken: «Vi tar utgangspunkt i hva folk flest i Israel (de store gruppene) mener. Vår oppgave er å forklare til folk som forstår norsk hvordan israelere flest tenker. Vår oppgave er altså ikke å mene så mye, men å formidle israelernes syn (de største gruppene, og ikke minst Israels lovlig valgte regjering).»

Siden Israel er et demokrati, vil de ulike stemmene i regjeringen ofte ha et flertall av befolkningen bak seg. I tillegg er det en aktiv, fri og kritisk opposisjon. MIFF søker å formidle stemmene til alle disse gruppene gjennom våre informasjonskanaler.

Våre 6700 medlemmer mener dette er ytterst viktig, siden de store norske mediene svikter i å formidle disse synspunktene. Vi gleder oss til å komme tilbake til Jessheim vgs.

 

Conrad Myrland

Daglig leder Med Israel for fred (MIFF)

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise