Parolene du ikke får se i LOs 1. mai tog

LO-Aktuelt skriver om fremmedarbeidere som dør i stort antall og blir holdt i slavelignende forhold. De skriver også om økende statsstyrt homohat og viser hvilke land som har dødsstraff. Men gjett hvem det skal ropes på boikott av 1. mai?
Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)

I disse dager forbereder LO sine 1. mai paroler over hele  landet. Det er grunn til å frykte at krav om boikott av Israel kommer også i år.

Ingen kan hevde at LOs urettferdige og ensidige angrep mot Israel må skyldes uvitenhet om det som ellers foregår i verden.

Ta for eksempel opplysninger som kommer fram i LO-Aktuelt nr. 3-2014.

 

Slaveri i Qatar

I Qatar ble 191 nepalske arbeidere drept i arbeidsulykker i 2013. I tillegg kommer alle drepte fremmedarbeidere fra andre land. Hver uke blir i gjennomsnitt 40 skadet.

LO-Aktuelt skriver:

«Årsaken til problemet er det såkalte Kafal-systemet som gir arbeidsgiverne rettigheter til å kontrollere migrantarbeiderne. De blir fratatt passene og uten pass kan de ikke reise ut av landet når de selv vil. Arbeidsgiverne kan ta beslag i deres tilganger og avgjøre om de får slutte eller bytte jobb. Arbeiderne skremmes til å lyde. Loven forbyr dem å organisere seg faglig.»

Qatar har med andre ord rendyrkede apartheid-regler for migrantarbeiderne, som forøvrig utgjør 94 prosent av arbeidskraften.

Paroler du ikke vil få se i 1. mai togene:

  • Stans Qatars apartheid!
  • Boikott Qatar!

 

Statsstyrt homohat

LO-Aktuelt melder også at situasjonen for lesbiske, homofile, biseksuelle og transepersoner tilspisses globalt. I fem land er det dødsstraff for homoseksualitet – Mauritania, Sudan, Iran, Jemen og Saudi-Arabia. I ti land er straffen alt mellom 14 år og livstid. «Med unntak av Sør-Afrika tillater de aller fleste afrikanske land, fra Algerie til Zimbabwe, lovlig forfølgelse av homoseksuelle».

LO-Aktuelt bruker to sider på å skildre en dyster situasjon for homofile i en rekke land.

Paroler du ikke vil få se i 1. mai togene:

  • Boikott Iran!
  • Boikott Saudi-Arabia!
  • Støtt Israel – landet i Midtøsten som gir seksuelle minoriteter mest rettigheter og frihet.

 

Les artikkelen LOs begrunnelse av boikott av Israel står til stryk.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise