Parolene du ikke får se i LOs 1. mai tog

LO-Aktuelt skriver om fremmedarbeidere som dør i stort antall og blir holdt i slavelignende forhold. De skriver også om økende statsstyrt homohat og viser hvilke land som har dødsstraff. Men gjett hvem det skal ropes på boikott av 1. mai?

Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)

I disse dager forbereder LO sine 1. mai paroler over hele  landet. Det er grunn til å frykte at krav om boikott av Israel kommer også i år.

Ingen kan hevde at LOs urettferdige og ensidige angrep mot Israel må skyldes uvitenhet om det som ellers foregår i verden.

Ta for eksempel opplysninger som kommer fram i LO-Aktuelt nr. 3-2014.

 

Slaveri i Qatar

I Qatar ble 191 nepalske arbeidere drept i arbeidsulykker i 2013. I tillegg kommer alle drepte fremmedarbeidere fra andre land. Hver uke blir i gjennomsnitt 40 skadet.

LO-Aktuelt skriver:

“Årsaken til problemet er det såkalte Kafal-systemet som gir arbeidsgiverne rettigheter til å kontrollere migrantarbeiderne. De blir fratatt passene og uten pass kan de ikke reise ut av landet når de selv vil. Arbeidsgiverne kan ta beslag i deres tilganger og avgjøre om de får slutte eller bytte jobb. Arbeiderne skremmes til å lyde. Loven forbyr dem å organisere seg faglig.”

Qatar har med andre ord rendyrkede apartheid-regler for migrantarbeiderne, som forøvrig utgjør 94 prosent av arbeidskraften.

Paroler du ikke vil få se i 1. mai togene:

  • Stans Qatars apartheid!
  • Boikott Qatar!

 

Statsstyrt homohat

LO-Aktuelt melder også at situasjonen for lesbiske, homofile, biseksuelle og transepersoner tilspisses globalt. I fem land er det dødsstraff for homoseksualitet – Mauritania, Sudan, Iran, Jemen og Saudi-Arabia. I ti land er straffen alt mellom 14 år og livstid. “Med unntak av Sør-Afrika tillater de aller fleste afrikanske land, fra Algerie til Zimbabwe, lovlig forfølgelse av homoseksuelle”.

LO-Aktuelt bruker to sider på å skildre en dyster situasjon for homofile i en rekke land.

Paroler du ikke vil få se i 1. mai togene:

  • Boikott Iran!
  • Boikott Saudi-Arabia!
  • Støtt Israel – landet i Midtøsten som gir seksuelle minoriteter mest rettigheter og frihet.

 

Les artikkelen LOs begrunnelse av boikott av Israel står til stryk.

 

Forrige artikkelNetanyahu til IDF: – Gjør klar for Iran-angrep
Neste artikkelToppblogger Sophie Elise fikk smykke fra Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.