– Palestinerne må gi Israel legitimitet

– Konflikten startet ikke med okkupasjonen for femti år siden, den startet for hundre år siden. Konflikten handlet alltid om jødene har en rett til å ha en suveren stat på egenhånd, sa viseambassadør George Deek i Sarpsborg mandag kveld.

Viseambassadør George Deek. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Viseambassadør George Deek. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Den unge arabisk-israelske diplomaten påpekte at de pågående fredsforhandlingene er temmelig ensidige. Det handler om hva Israel skal gi, og hva palestinerne skal få.

– Dersom det virkelig skal bli en tosidig avtale, må palestinerne gi Israel det eneste de kan gi, nemlig legitimitet. De må akseptere Israels rett til å eksistere som en jødisk stat. Enhver fredsavtale som ikke inkluderer dette kan ikke kalles en avtale for fred. Derfor må Norge legge press på de palestinske lederne, og be dem fortsette å forhandle og å akseptere at Israel har rett til å eksistere som en nasjonalstat for et jødiske folk, sa George Deek.

En stor del av fordraget brukte Deek til å påpeke urettferdigheten i boikottaksjonene som blir rettet mot Israel. Han trakk også opp skillet mellom legitim kritikk av Israel og det som blir urettferdig kritikk basert på delegitimering, dehumanisering eller dobbeltstandarder.

Deek kunne også gi en rekke positive eksempler på en ny vår i det bilaterale forholdet mellom mellom Israel og Norge. Han varslet blant annet at det kommer besøk av en fremstående israelsk leder til Norge i løpet av nærmeste fremtid.

Deek holdt foredraget i Sarpsborg på et Israel-seminar i regi av Sarpsborg FrP.

Hør lydopptak av hele foredraget her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kebOCL5COBw[/youtube]

Se de siste fem minutt av foredraget på video tatt opp med mobiltelefon her:

Forrige artikkel– Fiendskapet mot Israel kommer av misunnelse
Neste artikkelNTB sensurerer bort palestinske krav
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -