VG: – Toppdiplomat Raphael Schutz blir ny israelsk ambassadør

VG skriver at det etter alt å dømme blir lederen for Europa-seksjonen i det israelske utenriksdepartementet, Raphael Schutz, som blir Israels neste ambassadør i Norge.

Faksmile av VG 9. april 2014.
Faksmile av VG 9. april 2014.

Raphael Schutz er blant Israels mest erfarne diplomater og blir av kilder i israelsk UD omtalt som en av de beste i den israelske utenrikstjenesten. Han har tidligere tjenestegjort som ambassadør i Spania og er nå øverste sjef ved Europa-seksjonen i Utenriksdepartementet. Når Schutz etter alt å dømme overtar som ny ambassadør i Norge i mai blir han dermed en av de høyest rangerte embetsmennene som har vært Israel-ambassadør i Skandinavia, skriver VG.

 

– Norge er et nøkkelland

– Dette er en oppsiktsvekkende utnevnelse. Folk på dette nivået blir vanligvis ambassadører i ett av G8-landene, og ikke et lite land som Norge, sier en kilde med innsyn i prosessen til den norske avisen.

Internt i det israelske utenriksdepartementet blir Norge betegnet som ett av rundt 20 såkalte nøkkelland, som regnes som spesielt viktige, får VG opplyst. Årsakene skal blant annet være Norges rolle som leder for giverlandsgruppen for Palestina, og at Israel ønsker et tettere samarbeid innenfor olje og gassvirksomhet.

Noe av bakgrunnen for at Israel nå ønsker en person med stor tyngde og erfaring til ambassadørstillingen i Norge, skal også være at det blir ansett som pinlig at den forrige ambassadøren, Naim Araidi, ble tvunget til å gå av i februar på grunn av anklager om seksuell trakassering.

 

Blir offentliggjort i mai

Talsmann for utenriksdepartementet Yigal Palmor bekrefter at prosessen med å utnevne en ny Norges-ambassadør er godt i gang og at ansettelseskomiteen tar sikte på å legge frem sin innstilling for regjeringen 24. april.

– Vi håper at den nye ambassadøren kan være på plass i Oslo i løpet av mai, sier Palmor, men han ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger om hvem den nye ambassadøren blir.

Forrige artikkelDanske Bank diskriminerer og bryter menneskerettighetene
Neste artikkelOpphetet debatt om forhandlingssituasjonen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/