Shimon Peres til Norge 12. og 13. mai

Israels president Shimon Peres kommer på statsbesøk i Norge 12. og 13. mai, bekrefter Utenriksdepartementet. MIFF ber venner av Israel holde seg klar til å vise presidenten vårt vennskap med Israel.

Israels president Shimon Peres. (Foto: Urs Jaudas, World Economic Forum)
Israels president Shimon Peres. (Foto: Urs Jaudas, World Economic Forum)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag formiddag har Utenriksdepartementet bekreftet hva MIFF meldte noen timer tidligere, at Israels president Shimon Peres kommer på statsbesøk til Norge.

– Etter invitasjon fra Hans Majestet Kong Harald V, vil Israels president Shimon Peres komme på statsbesøk i mai i år. Det offisielle programmet vil finne sted 12. og 13. mai, skriver UD i en pressemelding.

Det arbeides fortsatt med programmet for besøket, men det vil blant annet bli “offisiell mottakelse på Slottsplassen, gallamiddag på Det kongelige slott og lunsj på Akershus slott”.

Med Israel for fred (MIFF) ønsker å vise Israels president under besøket at staten han representerer har mange venner i Norge. Forhåpentligvis vil det kunne bli anledning til å hylle Peres under den offisielle mottakelsen på Slottsplassen eller i annen sammenheng. MIFF kommer tilbake med informasjon om dette. Sett av dagene 12. og 13. mai dersom du vil svinge Israels flagg for Israels president i Oslo!

MIFF uttrykker stor takk til Kong Harald V og regjeringen som har invitert Peres. Vi ser invitasjonen som et uttrykk for ønsket om å gjenoppbygge tillit på israelsk side.

Forrige artikkelHallgrim Berg i MIFF Gjøvik: Israel – hoggestabbe og fyrtårn
Neste artikkelEuropas sterkeste er samlet i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.