Europas sterkeste er samlet i Israel

EM i vektløfting pågår i Tel Aviv. Norge stiller med to deltakere i årets mesterskap.

Norske Ruth Kasirye deltar i EM i vektløfting i Tel Aviv, Israel. (Foto: Per Mattingsdal, Norges Vektløfterforbund)
Norske Ruth Kasirye deltar i EM i vektløfting i Tel Aviv, Israel. (Foto: Per Mattingsdal, Norges Vektløfterforbund)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Lørdag 5. april startet Europamesterskapet i vektløfting i Tel Aviv, Israel. Rundt 500 utøvere fra 40 land deltar i konkurransene, som pågår frem til søndag 13. april. Det er første gang dette mesterskapet arrangeres i Israel. Arenaen for mesterskapet er en splitter ny stadion tilknyttet den videregående skolen Tichonet, og det er gratis entré for tilskuerne. I tillegg har skuelystne publikummere muligheten til å se utøvernes treningsøkter gratis, i en spesialbygd gjennomsiktig hangar ved havnen i Tel Aviv.

 

Alle fikk visum

I forkant av mesterskapet oppsto det problemer med å skaffe visum for om lag 100 av utøverne, på grunn av at deler av de israelske ambassadeansatte har vært i streik. Ingen ble imidlertid forhindret fra å komme, da det for anledningen ble lagt til rette for at disse kunne få utstedt visum ved ankomst til landet, forteller Times of Israel.

 

Nordmann deltar i morgen

Fire israelske utøvere deltar i mesterskapet: Anatoly Mushik (85 kg), David Litvinov og Igor Olshezkiy (+105 kg), og Oxana Zalotova (53 kg).

Norge stiller med Ruth Kasirye og Kim Eirik Tollefsen. Kasirye var i ilden onsdag 9. april, i vektklassen for 69 kg, og endte på 6. plass. Tollefsen skal konkurrere i morgen, lørdag 12. april, i vektklassen +105 kg, forteller Norges Vektløfterforbund.

Forrige artikkelShimon Peres til Norge 12. og 13. mai
Neste artikkelNy satellitt skal overvåke Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -