Europas sterkeste er samlet i Israel

EM i vektløfting pågår i Tel Aviv. Norge stiller med to deltakere i årets mesterskap.
Norske Ruth Kasirye deltar i EM i vektløfting i Tel Aviv, Israel. (Foto: Per Mattingsdal, Norges Vektløfterforbund)
Norske Ruth Kasirye deltar i EM i vektløfting i Tel Aviv, Israel. (Foto: Per Mattingsdal, Norges Vektløfterforbund)

Lørdag 5. april startet Europamesterskapet i vektløfting i Tel Aviv, Israel. Rundt 500 utøvere fra 40 land deltar i konkurransene, som pågår frem til søndag 13. april. Det er første gang dette mesterskapet arrangeres i Israel. Arenaen for mesterskapet er en splitter ny stadion tilknyttet den videregående skolen Tichonet, og det er gratis entré for tilskuerne. I tillegg har skuelystne publikummere muligheten til å se utøvernes treningsøkter gratis, i en spesialbygd gjennomsiktig hangar ved havnen i Tel Aviv.

 

Alle fikk visum

I forkant av mesterskapet oppsto det problemer med å skaffe visum for om lag 100 av utøverne, på grunn av at deler av de israelske ambassadeansatte har vært i streik. Ingen ble imidlertid forhindret fra å komme, da det for anledningen ble lagt til rette for at disse kunne få utstedt visum ved ankomst til landet, forteller Times of Israel.

 

Nordmann deltar i morgen

Fire israelske utøvere deltar i mesterskapet: Anatoly Mushik (85 kg), David Litvinov og Igor Olshezkiy (+105 kg), og Oxana Zalotova (53 kg).

Norge stiller med Ruth Kasirye og Kim Eirik Tollefsen. Kasirye var i ilden onsdag 9. april, i vektklassen for 69 kg, og endte på 6. plass. Tollefsen skal konkurrere i morgen, lørdag 12. april, i vektklassen +105 kg, forteller Norges Vektløfterforbund.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise