Israelsk toppleder på statsbesøk til Norge

I nær framtid kommer Hans Majestet Kong Harald V til å varsle statsbesøk av en israelsk toppleder. Med hjelp av Google kan MIFF fortelle deg hvem det er.

Kong Harald har invitert Israels president Shimon Peres til offisielt statsbesøk. (Foto: Sølve Sundsbø, Det kongelige hoff)
Kong Harald har invitert Israels president Shimon Peres til offisielt statsbesøk. (Foto: Sølve Sundsbø, Det kongelige hoff)
Israels president Shimon Peres. (Foto: Remy Steinegger, World Economic Forum)
Israels president Shimon Peres. (Foto: Remy Steinegger, World Economic Forum)

Fra flere velinformerte kilder på israelsk og norsk side har MIFF fått bekreftet at et statsbesøk fra Israel er på gang i nær framtid.

– Jeg kan ikke si det eksakte tidspunkt for når dette offentliggjøres, og er heller ikke i posisjon til å røpe mer. Men dere kan glede dere! sa en norsk kilde med kjennskap til besøket tidligere denne uken.

Google kan imidlertid fortelle oss hvem som kommer – det er ingen ringere enn Israels president Shimon Peres.

Noen timer etter at MIFF publiserte denne artikkelen kom bekreftelsen fra utenriksdepartementet: Shimon Peres kommer til Norge 12. og 13. mai.

Ved søk på Shimon Peres Norge i Google, kommer følgende lenketekst til kongehuset.no opp:

“Etter invitasjon fra Hans Majestet Kong Harald V vil Israels president Shimon Peres komme på statsbesøk i mai i år. Det offisielle programmet…”

Skjermdump fra Google.no fredag 11. april 2014.
Skjermdump fra Google.no fredag 11. april 2014.

Klikk på lenken fører til en artikkel på kongehuset.no med teksten “Stoffet er ikke publisert”.

Tilsynelatende har Google fanget opp artikkelen på kongehuset før det er blitt publisert og tilgjengelig via nettstedets ordinære lenkesystem.

 

Første statsbesøk av Israels president

Såvidt MIFF kjenner til, er det første gang i historien at en israelsk president kommer på offisielt statsbesøk til Norge invitert av kongehuset.

I sommer går Peres av som president etter fullført syvårs periode, og besøket i Norge vil bli en av hans siste utenlandsreiser.

Det er gått 20 år siden den norske Nobelkomiteen ga Shimon Peres fredsprisen for hans rolle i Oslo-prosessen.

 

  • Hva synes du om at kong Harald har invitert Shimon Peres til offisielt statsbesøk? – Skriv din kommentar i kommentarfeltet under.
Forrige artikkelRestplasser til Israel etter påske
Neste artikkelHallgrim Berg i MIFF Gjøvik: Israel – hoggestabbe og fyrtårn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.