Møt fram på Slottsplassen for å ønske Israels president velkommen!

Mandag 12. mai fra kl. 10 er det offisiell velkomstseremoni for Israels president Shimon Peres på Slottsplassen. Ta med flagg og mange venner, og møt fram for å vise det israelske folk vårt vennskap! Vær svært tidlig ute for å få god plass. Les oppdatert info i artikkelen!

Møt opp på Slottplassen i Oslo til velkomstseremonien som begynner kl. 10.00. Husk å møte i god tid og følg politiets anvisninger!
Møt opp på Slottplassen i Oslo til velkomstseremonien som begynner kl. 10.00. Husk å møte i god tid og følg politiets anvisninger!
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

Den offisielle velkomstseremonien under statsbesøket til president Shimon Peres vil finne sted mandag 12. mai kl. 10.00 på Slottsplassen i Oslo.

MIFF oppmuntrer flest mulig til å stille opp, og husk å ta med norske og israelske flagg!

Flere av Israels største aviser og tv-stasjoner følger president Peres under statsbesøket. Her har vi en god anledning til å vise israelerne at de har mange venner i Norge!

MIFF oppmuntrer flest mulig medlemmer til å møte fram ved Garde-hytta allerede kl. 09.15. Kom gjerne inn i Slottsplassen fra hjørnet ved Litteraturhuset.

Om du ikke får plass oppe på Slottsplassen kan du ønske bilkortesjen med presidenten velkommen på vei opp til Slottsplassen. Følg politiets anvisninger for hvor du kan ta oppstilling.

 

- Artikkelteksten fortsetter under annonsen -

Garden forbereder seg

Velkomstseremonier på Slottsplassen under statsbesøk foregår med stor pomp og prakt. Hans Majestet Kongens Garde har de siste ukene øvd på mottakelsen av Peres. To gardister i Musikk- og drillkontingenten har beskrevet hvordan seremonien vil bli avviklet i en bloggartikkel:

“Paradekompaniet (2. Gardekompani) inspireres først av gardesjefen, oberstløytnant Øie, deretter av H.M. Kong Harald, og til slutt av Israels president Shimon Peres. Det er en høytidelig seremoni hvor musikktroppen spiller nasjonalsanger, signaler og inspeksjonsmusikk. Seremonien varer i ca en time, før vi marsjerer tilbake til festningsplassen og nasjonalmonumentet, hvor det vil foregå kransenedleggelse.”

 

MIFF til slottet

Shimon Peres vil under besøket blant annet møte stortingspresident Olemic Thommessen og statsminister Erna Solberg. Det vil bli arrangert en pressekonferanse etter møtet med statsministeren. President Peres vil også holde et foredrag på Det Norske Nobel Institutt, meldte Utenriksdepartementet i en pressemelding i forrige uke.

MIFFs grunnlegger Jan Benjamin Rødner og MIFFs daglig leder Conrad Myrland er invitert til gallamiddag på slottet med Israels president Shimon Peres mandag 12. mai.

MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er invitert til lunsj som regjeringen avholder til ære for Peres tirsdag 13. mai.

For å få et inntrykk av stemningen på Slottsplassen under statsbesøk, se denne 2 minutters videoen fra statsbesøket til Finlands president i oktober 2012.

 

Forrige artikkelLager drikkevann av luft
Neste artikkelStavanger vil bruke grunnlovspenger på å sverte Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -