Politisk flertall stanset grunnlovspenger til anti-israelsk propaganda

Lokalpolitikerne i Stavanger stanset administrasjonens forslag om å gi 100.000 kroner fra grunnlovsjubileumsmidler til prosjektet "Nablus - en okkupert by". Mats Danielsen (Frp) fikk med seg Høyre, Sp og én representant fra Ap.
Skjermdump fra forprosjektet til utstillingen
Skjermdump fra forprosjektet til utstillingen "Nablus - en okkupert by". Israel bruker ytterst sjelden stridsvogner i tettbefolkede palestinske byer på Vestbredden.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Med 8 mot 3 stemmer har kommunalstyret for kultur og idrett Stavanger i ettermiddag stemt ned kommuneadministrasjonens forslag om å gi grunnlovspenger til utstillingen “Nablus – en okkupert by” ved Museum Stavanger. MIFF kommenterte administrasjonens forslag 5. mai, de siste dagene er saken også omtalt flere ganger i Stavanger Aftenblad.

Den som skal ha størst ære for å hindre at Stavanger-folks skattepenger ble misbrukt til å skape nye løgnbilder om Israel hos norske skolebarn, er Mats Danielsen fra Fremskrittspartiet.

– Jeg reagerer kraftig på at en utstilling som ikke er relatert til den norske grunnloven får dobbelt så mye penger som arrangementer som faktisk har noe med grunnloven å gjøre, sa Danielsen til Aftenbladet 5. mai. Han tok også avstand fra at Nablus i utstillingens navn blir presentert som en okkupert by. Palestinske selvstyremyndigheter har hatt kontroll over byen siden 1995.

Mats Danielsen, FrP. (Foto: Privat, Facebook)
Mats Danielsen, FrP. (Foto: Privat, Facebook)

– Det er ingen israelske soldater i Nablus. Det er en fri by. Det er et faktum, sa Danielsen.

Den unge FrP-representanten, som også er aktivt medlem av MIFF, klarte å samle et bredt flertall mot planene. Allerede 6. mai varslet Høyre at de kom til å avvise forslaget fra administrasjonen. Odd Jo Forsell fra Høyre påpekte til Aftenbladet at utstillingen om Nablus har lite med grunnlovsjubileet å gjøre.

Da kommunalstyret for kultur og idrett hadde saken til votering i ettermiddag, stemte Høyre (4 representanter), Frp (2 representanter), Sp (1 representant) og én av Aps tre representanter imot administrasjonens forslag.

Her er vedtaket som 8 av 11 representanter stemte for:

“Saken avvises. Kultursjefen bes komme tilbake med nytt forslag til økonomisk støtte for behandling i KKI [kommunalstyret].”

Bare Venstres representant og to Ap-representanter stemte for å gi kommunale skattepenger avsatt til grunnlovsjubileet til Nablus-utstillingen. KrF er ikke representert i dette kommunalstyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mats Danielsen inngår i en ny generasjon toneangivende Frp-politikere som ikke er redd for å vise klar støtte til Israel. Les mer her.

 

 

Faksmile av protokollen til kommunalstyret.
Faksmile av protokollen til kommunalstyret.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise