Klassekampen nektet å trykke MIFFs annonse

MIFF hilser i dag Shimon Peres velkommen i Aftenposten, VG og andre aviser. Les hvorfor Klassekampen nektet å trykke annonsen.
Klassekampen ville sensurere MIFFs annonse.
Klassekampen ville sensurere MIFFs annonse.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I forrige uke bestilte MIFF en helsides annonse i Aftenposten, VG, Klassekampen, Vårt Land, Universitas og Dagen. De fleste annonsene står på trykk i dag, men ikke annonsen i Klassekampen. (Annonsen i Universitas kommer senere i uken.)

Etter at MIFF hadde oversendt annonsematerialet til Klassekampen, kom det avvisende svar fra salgssjef Pål Simensen. Vi gjengir beskjeden i sin helhet:

“Jeg beklager sent svar, men etter en vurdering på huset har vi kommet frem til at annonsen deres kan virke støtende.

Grunnen til dette er boken “Halvmåne og hakekors” som vi mener setter likhetstegn mellom Hitler/ nazismen og den palestinske frigjøringskampen.

Klarer dere å omarbeide den, slik at dette tas ut, både bildet av bokcover og teksten som omhandler den, kan dere få annonsere på mandag 12 mai.”

MIFF valgte å ikke bøye av for Klassekampens sensurforsøk, og annonsen står derfor ikke på trykk i dagens utgave av avisen.

Teksten i annonsen som Klassekampen ville fjerne er som følger:

Halvmåne og hakekors, Arabernes og nazistenes allianse er skrevet av to tyske forskere. Viser hvordan nazistenes forsøk på å utrydde jøder i Midtøsten fikk aktiv støtte fra arabisk side.

I tillegg krevde Klassekampen at MIFF skulle ta bort boken Halvmåne og hakekors fra dette bildet.
I tillegg krevde Klassekampen at MIFF skulle ta bort boken Halvmåne og hakekors fra dette bildet.

MIFF utga boken Halvmåne og hakekors, Arabernes og nazistenes allianse i 2013. Boken forteller historien om alliansen som kunne kvalt den moderne staten Israel før den ble født. Helt fra nazistene kom til makten i 1933, hadde muftien av Jerusalem, Haj Amin al-Husseini, sett for seg at Adolf Hitler kunne løse hans «jødeproblem».

De to tyske forskerne som har skrevet boken peker på det dystre faktum at det aldri ble tatt et oppgjør med nazismen i den arabiske verden. Fører-dyrkelsen levde videre i de arabiske diktaturer. Jødehatet fortsatte å bre om seg  og  resulterte i store overgrep mot jøder i hele den arabiske verden. To tiår etter at hakekorsets dødsskvadroner var beseiret i Europa hadde halvmånens antisemitter jaget nesten alle jøder ut av den arabiske verden.

Se 32 eksempelsider fra boken (av 272 sider). (PDF)

Les mer og bestill boken her

 

Også tidligere har Klassekampen nektet å trykke annonse for MIFF. Den gang brukte avisen som påskudd at annonseselgeren hadde gitt MIFF en for lav pris, men det endte med at forliksrådet ga avisen pålegg om å trykke. Klassekampen ble dømt til å trykke.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPeres fikk kongelig velkomst
Neste artikkelPer Antonsen i MIFF Asker: Den jødiske staten Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise