Klassekampen nektet å trykke MIFFs annonse

MIFF hilser i dag Shimon Peres velkommen i Aftenposten, VG og andre aviser. Les hvorfor Klassekampen nektet å trykke annonsen.

Klassekampen ville sensurere MIFFs annonse.
Klassekampen ville sensurere MIFFs annonse.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


I forrige uke bestilte MIFF en helsides annonse i Aftenposten, VG, Klassekampen, Vårt Land, Universitas og Dagen. De fleste annonsene står på trykk i dag, men ikke annonsen i Klassekampen. (Annonsen i Universitas kommer senere i uken.)

Etter at MIFF hadde oversendt annonsematerialet til Klassekampen, kom det avvisende svar fra salgssjef Pål Simensen. Vi gjengir beskjeden i sin helhet:

“Jeg beklager sent svar, men etter en vurdering på huset har vi kommet frem til at annonsen deres kan virke støtende.

Grunnen til dette er boken “Halvmåne og hakekors” som vi mener setter likhetstegn mellom Hitler/ nazismen og den palestinske frigjøringskampen.

Klarer dere å omarbeide den, slik at dette tas ut, både bildet av bokcover og teksten som omhandler den, kan dere få annonsere på mandag 12 mai.”

MIFF valgte å ikke bøye av for Klassekampens sensurforsøk, og annonsen står derfor ikke på trykk i dagens utgave av avisen.

Teksten i annonsen som Klassekampen ville fjerne er som følger:

Halvmåne og hakekors, Arabernes og nazistenes allianse er skrevet av to tyske forskere. Viser hvordan nazistenes forsøk på å utrydde jøder i Midtøsten fikk aktiv støtte fra arabisk side.

I tillegg krevde Klassekampen at MIFF skulle ta bort boken Halvmåne og hakekors fra dette bildet.
I tillegg krevde Klassekampen at MIFF skulle ta bort boken Halvmåne og hakekors fra dette bildet.

MIFF utga boken Halvmåne og hakekors, Arabernes og nazistenes allianse i 2013. Boken forteller historien om alliansen som kunne kvalt den moderne staten Israel før den ble født. Helt fra nazistene kom til makten i 1933, hadde muftien av Jerusalem, Haj Amin al-Husseini, sett for seg at Adolf Hitler kunne løse hans «jødeproblem».

De to tyske forskerne som har skrevet boken peker på det dystre faktum at det aldri ble tatt et oppgjør med nazismen i den arabiske verden. Fører-dyrkelsen levde videre i de arabiske diktaturer. Jødehatet fortsatte å bre om seg  og  resulterte i store overgrep mot jøder i hele den arabiske verden. To tiår etter at hakekorsets dødsskvadroner var beseiret i Europa hadde halvmånens antisemitter jaget nesten alle jøder ut av den arabiske verden.

Se 32 eksempelsider fra boken (av 272 sider). (PDF)

Les mer og bestill boken her

 

Også tidligere har Klassekampen nektet å trykke annonse for MIFF. Den gang brukte avisen som påskudd at annonseselgeren hadde gitt MIFF en for lav pris, men det endte med at forliksrådet ga avisen pålegg om å trykke. Klassekampen ble dømt til å trykke.

Forrige artikkelPeres fikk kongelig velkomst
Neste artikkelPer Antonsen i MIFF Asker: Den jødiske staten Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.