Peres fikk kongelig velkomst

Mens kongens garde spilte Israels nasjonalsang Hatikva, og israelske flagg vaiet hele veien fra Stortinget til Slottet, ble president Shimon Peres ønsket velkommen av Hans Majestet Kong Harald V.
Her ledsages Israels president Shimon Peres av Hans Majestet Kong Harald V under velkomstseremonien på Slottsplassen mandag formiddag, 12. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Her ledsages Israels president Shimon Peres av Hans Majestet Kong Harald V under velkomstseremonien på Slottsplassen mandag formiddag, 12. mai 2014 (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)

I dag ble historiens første israelske statsbesøk til Norge innledet med velkomstseremoni på Slottsplassen. Hele Karl Johans gate fra Stortinget og opp til Slottet var dekorert med mengder av israelske og norske flagg som vaiet side om side. Da klokken nærmet seg ti i formiddag, smalt det salutt fra Akershus festning.

 

200 MIFFere var på plass

Blant tilskuerne som hadde tatt plass for å ønske presidenten velkommen var om lag 200 av MIFFs medlemmer og støttespillere, som stilte med norske og israelske flagg. MIFFerne kom fra hele Østlandet, og flere hadde også tatt turen helt fra Sørlandet og Vestlandet for å være med på begivenheten.

Ingen motdemonstranter var å se.

Cirka 40 journalister fra både norske og israelske medier var på plass, og hele Kongens garde sto parat, da limousinen med president Peres ankom. Da han steg ut, ble han ønsket velkommen av Hans Majestet Kong Harald, samt Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit.

 

Garden spilte Hatikva

Med kongen som ledsager stilte presidenten seg på paviljongen foran gardesoldatene, og gardemusikken stemte i den israelske nasjonalsangen Hatikva, etterfulgt av norske Ja vi elsker.

Kongen fulgte deretter president Peres i prosesjon forbi gardistene, og presidenten håndhilste på et utvalg personer, blant annet stortingspresident Olemic Thommessen og Oslos ordfører Fabian Stang, før det celebre følget forsvant inn på Slottet.

 

To dagers statsbesøk

Etter velkomstseremonien sto kranslegging på Akershus festning for tur. I ettermiddag besøker Peres Stortinget, hvor han blant andre skal i møte med stortingspresidenten. Mandag kveld er det gallamiddag på Slottet, hvor MIFFs leder Conrad Myrland og styremedlem Jan Benjamin Rødner er blant gjestene. Tirsdag starter presidenten dagen med å møte statsminister Erna Solberg til frokostmøte i statsministerboligen, etterfulgt av pressekonferanse med de to. Derfra går turen til Nobel-instituttet, hvor Peres som tidligere fredsprisvinner skal holde forelesning. Etter dette møter han den norske regjeringen til lunsj på Akershus Festning. MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er blant gjestene ved lunsjen. Det to dager lange offisielle statsbesøket avsluttes tirsdag ettermiddag.

 

Klikk her for å se bildeserie fra velkomstseremonien på Slottsplassen.

 

Klikk her for å se bildeserie av hvordan Oslos hovedgate tar seg ut når israelske og norske flagg vaier side om side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise