– Vi har gode relasjoner med Israel

Stortingspresident Olemic Thommessen (Høyre) sier til Miff.no at statsbesøket er en fin anledning til å fokusere på videreutvikling av de gode bilaterale relasjonene mellom Norge og Israel.

Israels president Shimon Peres møtte stortingspresident Olemic Thommessen til samtale mandag ettermiddag. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Israels president Shimon Peres møtte stortingspresident Olemic Thommessen til samtale mandag ettermiddag. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Vi har gode bilaterale relasjoner på mange områder, både innen kultur og politisk. Et statsbesøk er en fin anledning til å utvikle dette videre, og skape oppmerksomhet rundt de bilaterale problemstillingene, sier Thommessen i en kommentar til Miff.no etter mandagens møte med Israels president Shimon Peres.

 

– En stor statsmann

Peres besøkte Stortinget mandag ettermiddag, som en del av programmet for statsbesøket. Presidenten fikk omvisning i den norske parlamentsbygningen, og møtte stortingspresidenten til samtale.

– Det var et interessant og spennende møte. For meg var det et møte med en politiker jeg har forholdt meg til gjennom mange, mange år. Peres er jo en stor statsmann, med politisk historie i hele staten Israels tid. Han er en uhyre interessant person å lytte til, fordi han har en erfaringsbakgrunn som ingen andre har, sier Thommessen etter møtet.

 

Stortingspresident Olemic Thommessen tar imot president Peres utenfor Stortinget. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Stortingspresident Olemic Thommessen tar imot president Peres utenfor Stortinget. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)

Spurte om fredssenteret til Peres

Thommessen forteller at han stilte presidenten spørsmål om to temaer: Fredsprosessen, og Peres’ egen organisasjon Peres Center For Peace.

– Det Peres snakket om var kjente problemstillinger og spørsmål knyttet til de videre utsiktene til forhandlinger, og hans oppfatninger av hvordan forhandlinger bør gjøres. Han var opptatt av viktigheten av at forhandlinger får gjøres i ro og fred, og viste til Oslo-forhandlingene, som var gjennomført i omgivelser og under forutsetninger som gjorde at partene kunne gi og ta uten å la seg presse. Han fortalte også litt om fredssenteret han driver, forteller Thommessen.

 

Her skriver president Shimon Peres sin hilsen i gjesteboken på Stortinget. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Her skriver president Shimon Peres sin hilsen i gjesteboken på Stortinget. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Forrige artikkelKong Harald og 200 gjester skålte for Israels folk
Neste artikkelSolberg vil ha økt samarbeid med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/