UD fjernet feil etter kritikk fra MIFF

Fredag 6. juni sendte Utenriksdepartementet ut en pressemelding hvor de hevdet det har vært en sterk økning i antallet bosetningier siden sommeren 2013. Det stemmer jo overhodet ikke, og UD har endret teksten etter kritikk fra MIFF.

Skjermdump av Utenriksdepartementets pressemeldinger før og etter retting.
Skjermdump av Utenriksdepartementets pressemeldinger før og etter retting.

Israel må stanse byggingen av bosettinger,” var overskriften på pressemeldingen som utenriksminister Børge Brende sendte ut fredag 6. juni.

Utenriksdepartementet skrev blant annet i pressemeldingen:

“Det har vært en sterk økning i antallet bosettinger siden i fjor sommer parallelt med at forhandlingene pågikk.”

Kort tid senere påpekte Med Israel for fred (MIFF) at dette er fullstendig feil. Også når man går til rapporten for en av vestlige staters viktigste informant om israelske bosetningsaktivitet – organisasjonen Peace Now – finner man ingen spor av en sterk økning i antallet bosetninger.

Lørdag 7. juni er det tydelig at Utenriksdepartementet har forstått sin feil.

Setningen er nå rettet til:

“Det har vært en sterk økning i bygging av bosettinger siden i fjor sommer parallelt med at forhandlingene pågikk.”

Skulle setningen være litt mer presis burde ordet “boliger” vært lagt til. “Det har vært en sterk økning i bygging av boliger i bosettinger siden i fjor sommer parallelt med at forhandlingene pågikk.”

Som MIFF påpekte i vår artikkel, kom ikke denne økningen som noen overraskelse på amerikanske og palestinske forhandlere. Det var en del av pakken. Palestinerne skulle få sine dømte israelske terrorister løslatt. For å få flertall i regjeringen for en slik høy pris med løslatelse av fanger med blod på hendene, skulle Israel kunne bygge mer.

Les også de andre kommentarene MIFF hadde til pressemeldingen.

 

Forrige artikkelEn mattebok kan også brukes i svertekampanjen
Neste artikkelPro-arabisk eller anti-israelsk?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.