Skagen Fondene investerer i SodaStream

Skagen Fondene har kjøpt aksjer i israelske SodaStream for 64 millioner kroner. Sammen med Scarlett Johansson (bildet) bidrar det norske fondet til å skape en grønnere verden og flere arbeidsplasser for israelere og palestinere.
Skuespilleren Scarlett Johansson er internasjonal ambassadør for SodaStream. (Foto: Toronto Film Festival, Wikimedia Commons)
Skuespilleren Scarlett Johansson er internasjonal ambassadør for SodaStream. (Foto: Toronto Film Festival, Wikimedia Commons)

La det boble for miljøet og fredelig sameksistens, skrev MIFF i desember 2013. Her forklarte vi hvorfor boikottaksjonene mot brusmaskin-selskapet SodaStream er umoralske. Vi lenket også til en film som viser hvordan SodaStream gir arbeidsplasser til hundrevis av palestinere.

Etter MIFFs artikkel ble publisert, har vi sett mange eksempler i sosiale medier på folk som har kjøpt den populære israelske brusmaskinen. Det har vært like gledelig hver gang.

Men nå bobler det helt over. Det norske fondsforvaltningsselskapet Skagen Fondene har nylig kjøpt aksjer i selskapet for nesten 64 millioner kroner viser en oversikt på fondets nettside. Per 30. mai hadde aksjene en markedsverdi på 58 millioner kroner. Investeringen utgjør 0,7 prosent av porteføljen i fondet «Vekst A».

SodaStream har vært registrert på Nasdaq-indeksen siden 2010. Hovedkvarteret ligger i Israel.

  • Er du begeistret for Skagenfondenes investering?
    Send en kort og positiv tilbakemelding til kundeservice@skagenfondene.no.
Skjermdump av Skagen Fondenes nettside hvor investeringen i SodaStream er oppført.
Skjermdump av Skagen Fondenes nettside hvor investeringen i SodaStream er oppført.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMisbruker fotball VMs logo til å feire kidnapping
Neste artikkelLes MIFFs årsrapport 2014
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise