Boikotter du Israel har du ikke sjanse til å nyte dette

Det blir ikke lenger Cola å få KFUMs sommerleirer eller Fagforbundets møter. Ingen som boikotter Israel kan med god samvittighet kjøpe den populære brusen.
De som boikotter Israel har samtidig stengt seg selv ute fra å nyte dette. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
De som boikotter Israel har samtidig stengt seg selv ute fra å nyte dette. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Hvorfor? Blir Cola-brus solgt i Norge produsert i Israel?

Nei, men de populære Cola-etikettene som er tilbake for sommeren er laget på skrivere utviklet, og ofte produsert, i Israel. Rødfargen i Cola-etikettene er også utviklet og produsert i Israel.

Coca-Colas kampanje med spesialetiketter ble lansert i Europa i 2013. Med en variasjon på minst 150 etiketter i 32 ulike land stod Cola overfor en enorm oppgave med produksjon av etikettene. Løsningen, etter mange eksperimenter, ble å trykke etikettene på HP Indigo skrivere, utviklet i Israel av Indigo-avdelingen til HP.

– Indigos teknologi gjør det mulig for store selskaper som Coca-Cola å bygge bedre relasjoner med sine kunder, sier Alon Bar Shani, visepresident i HP og direktør for HP Indigo, til Times of Israel.

Denne sommeren blir millioner av Cola-flasker solgt med etiketter produsert med israelske teknologi.

– Ingen andre skrivere kunne gjort denne jobben, sier Peter Overbeek, som er leder for “Share A Coke”-prosjektet, i en video på HPs nettside. I videoen kommer det også fram at HP Indigo utviklet et eget blekk for å gjenskape rødfargen i Colas logo perfekt. Dette blekket blir produsert i Kiryat Gat i Israel for HP Indigo.

Produksjonsanlegget i Kiryat Gat er på 11.000 kvadratmeter og ble åpnet i 2012, melder nettstedet Labels & Labeling. HP har mer enn fem tusen ansatte i Israel, og fire forsknings- og utviklingssenter.

Les hvorfor boikott av Israel er dumt og umoralsk. Mange av Israels beste argumenter kommer svært sjelden fram i norske medier. Klikk deg inn her for å lese disse i kortform, med lenker til videre dokumentasjon.

 

  • Da Cola lansert sin personaliserte etikettkampanje i Israel i 2013, ble det hele, ikke uventet, tatt til et høyere nivå. Det kan du se i filmen under.

Hjertelig takk til MIFF-medlem Erik Lund for research bak denne artikkelen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise