Boikotter du Israel har du ikke sjanse til å nyte dette

De som boikotter Israel har samtidig stengt seg selv ute fra å nyte dette. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
De som boikotter Israel har samtidig stengt seg selv ute fra å nyte dette. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hvorfor? Blir Cola-brus solgt i Norge produsert i Israel?

Nei, men de populære Cola-etikettene som er tilbake for sommeren er laget på skrivere utviklet, og ofte produsert, i Israel. Rødfargen i Cola-etikettene er også utviklet og produsert i Israel.

Coca-Colas kampanje med spesialetiketter ble lansert i Europa i 2013. Med en variasjon på minst 150 etiketter i 32 ulike land stod Cola overfor en enorm oppgave med produksjon av etikettene. Løsningen, etter mange eksperimenter, ble å trykke etikettene på HP Indigo skrivere, utviklet i Israel av Indigo-avdelingen til HP.

– Indigos teknologi gjør det mulig for store selskaper som Coca-Cola å bygge bedre relasjoner med sine kunder, sier Alon Bar Shani, visepresident i HP og direktør for HP Indigo, til Times of Israel.

Denne sommeren blir millioner av Cola-flasker solgt med etiketter produsert med israelske teknologi.

– Ingen andre skrivere kunne gjort denne jobben, sier Peter Overbeek, som er leder for “Share A Coke”-prosjektet, i en video på HPs nettside. I videoen kommer det også fram at HP Indigo utviklet et eget blekk for å gjenskape rødfargen i Colas logo perfekt. Dette blekket blir produsert i Kiryat Gat i Israel for HP Indigo.

Produksjonsanlegget i Kiryat Gat er på 11.000 kvadratmeter og ble åpnet i 2012, melder nettstedet Labels & Labeling. HP har mer enn fem tusen ansatte i Israel, og fire forsknings- og utviklingssenter.

Les hvorfor boikott av Israel er dumt og umoralsk. Mange av Israels beste argumenter kommer svært sjelden fram i norske medier. Klikk deg inn her for å lese disse i kortform, med lenker til videre dokumentasjon.

 

  • Da Cola lansert sin personaliserte etikettkampanje i Israel i 2013, ble det hele, ikke uventet, tatt til et høyere nivå. Det kan du se i filmen under.

Hjertelig takk til MIFF-medlem Erik Lund for research bak denne artikkelen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag