MIFF krever innsyn i hvordan eksamen ble til

I brev til Utdanningsdirektoratet krever MIFF innsyn i alle saksdokument og referater til nemnden som utarbeidet eksamen i norsk hovedmål 28. mai. MIFF stiller også direktoratet flere konkrete spørsmål.

Petter Skarheim, direktør i Utdanningsdirektoratet. (Foto: Jannecke Sanne, Wikimedia Commons)
Petter Skarheim, direktør i Utdanningsdirektoratet. (Foto: Jannecke Sanne, Wikimedia Commons)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Her er brevet som MIFF i dag sender til Utdanningsdirektoratet. Samtidig publiserer MIFF artikkelen Ingen spor av anklagen Gilbert serverte i propaganda SMS-en. Her skriver vi:

Norske medier har gjengitt Gilberts SMS uten kildekritikk, Fritt Ord har gitt hederspris og Utdanningsdirektoratet har spredt anklagen til 50.000 ungdom på eksamen. Men det er ikke spor av bombing av marked i Gaza 4. januar 2009 som drepte 20 i offisielle rapporter. Se spørsmålene Gilbert ikke svarer på.

 

 

Direktør Petter Skarheim

Utdanningsdirektoratet

 

MIFF ber om innsyn i utformingen av eksamen i norsk hovedmål 28. mai 2014

Med Israel for fred (MIFF) viser til svar fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til stortingsrepresentantene Jørund Rytman 16. juni 2014 og Kjell Ingolf Ropstad 6. juni 2014.

Kunnskapsministeren skriver:

“Ansvaret for å utarbeide selve eksamensoppgavene er delegert til Utdanningsdirektoratet. Eksamensoppgaver utarbeides av nemnder oppnevnt av direktoratet. Nemndene består vanligvis av en gruppe erfarne lærere. I tillegg brukes uavhengige konsulenter til å vurdere oppgavene. Utdanningsdirektoratet er ansvarlig for eksamensoppgavene.”

Ifølge Offentleglova §3 er hovedregelen at saksdokument, journaler og lignende registre er åpne for innsyn dersom ikke annet følger av lov eller forskrift med hjemmel i lov.

Under henvisning til Offentleglova §3 ber MIFF om innsyn i alle saksdokument og referater til nemnden som utarbeidet eksamen i norsk hovedmål 28. mai. Vi ber også om innsyn i alle andre saksdokumenter som angår denne eksamen fra Utdanningsdirektoratets side.

 

Spørsmål angående eksamen 28. mai 2014

MIFF viser til standardsvaret som Utdanningsdirektoratet har sendt til personer som har klaget på eksamen i norsk hovedmål 28. mai 2014. Dette svaret er unnvikende og på ingen måte tilfredsstillende. Vi har derfor noen konkrete spørsmål som vi ber Utdanningsdirektoratet svare på så snart som mulig.

MIFF mener Utdanningsdirektoratet må rette opp faktafeilene i direktoratets forklarende tekst i ressursheftet før årets avgangselever tar sommerferie, eventuelt må det kommuniseres tydelig til elevene i forbindelse med kunngjøring av eksamenskarakterene. Kunnskapsministeren har understreket at oppgaveteksten på eksamen skal inneholde korrekte opplysninger.

1. Mener direktoratet det er korrekt å hevde at en åtte meter høy mur “omringer (…) byen Betlehem”?

2. Mener direktoratet det er korrekt å hevde at Mads Gilbert jobbet for det palestinske helsevesenet da det brøt ut en konflikt i 2008-2009?

3. Vil direktoratet gjøre noe for å rette opp sine egne faktafeil før årets avgangselever tar sommerferie?

4. Vil direktoratet gjøre noe for å rette opp sine egne faktafeil i forbindelse med kunngjøring av sensuren?

5. Mener direktoratet at en fem år gammel tekstmelding og en ni år gammel graffiti er “dagsaktuell”?

 

Spørsmål vedrørende Mads Gilberts SMS

Mads Gilbert jobbet på Shifa-sykehuset på Gaza 4. januar 2009, da han sendte SMS-en som er gjengitt i ressursheftet. (Vi har grunn til å tro at SMS-en var datomerket feil i oppgaveheftet.) Opplysninger om hva som eventuelt skjedde på det sentrale grønnsaksmarkedet i Gaza by den dagen må Gilbert ha fått fra andre.

6. Har Utdanningsdirektoratet undersøkt om den sentrale påstanden i SMS-en fra Gilbert om bombing av grønnsaksmarkedet den 4. januar 2009 kan dokumenteres av andre kilder?

7. Dersom Utdanningsdirektoratet har slik dokumentasjon som nevnt i punkt 6, ber MIFF om å få denne tilsendt.

Vi ser fram til et snarlig svar.

 

Mvh

 

Morten Fjell Rasmussen, styreleder MIFF

 

Conrad Myrland, daglig leder MIFF

 

Forrige artikkelNIHKs hederspris til MIFFs leder
Neste artikkelIngen spor av anklagen Gilbert serverte i propaganda SMS-en
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -