NIHKs hederspris til MIFFs leder

Dag Abrahamsen, styreleder i Norsk Israelsk Handelskammer, overrekker æresprisen til Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. (Foto: Tore Wilhelmsen)
Dag Abrahamsen, fungerende leder i Norsk-Israelsk Handelskammer, sammen med Conrad Myrland i MIFF. (Foto: Tore Wilhelmsen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Norsk Israelsk Handelskammer hadde i går kveld invitert Conrad Myrland til å holde foredrag på sitt sommermøte i Oslo. Etter foredraget ble Myrland tildelt handelskammersets ærespris for 2014.

Kunstneren Bruce Naigles forklarer skulpturen. (Foto: Tore Wilhelmsen)
Kunstneren Bruce Naigles forklarer skulpturen. (Foto: Tore Wilhelmsen)

– Dette var overraskende og svært gledelig. Jeg gikk ikke inn i MIFF for å få æresbevisninger, men dette er en kraftig inspirasjon til å fortsette MIFFs viktige arbeid, sier Myrland. Han ønsker å dele prisen med alle MIFFs snart 7000 medlemmer som støtter så entusiastisk og velvillig opp om arbeidet.

Dag Abrahamsen begrunnet pristildelingen med Myrlands arbeid for å tale Israels sak i Norge. Prisen er tidligere utdelt tre ganger. Tidligere vinnere er Aviad Ivri, daværende israelsk viseambassadør i Norge, Egil Eide og Arne Asber, grunnleggerne av NIHK og Eirik Daniel Hansen, investor og leder for Stiftelsen Morgenstjernen.

NIHKs pris er en skulptur av den norsk-amerikanske kunstneren Bruce Naigles.

– Den forestiller Livets hjul som er balansert på søylene nåde/ barmhjertighet og dom/ strenghet. Livssirkelen er brutt mellom søylene og blir hel bare hvor hendene møtes, den rettferdige virkningen av å gi og motta, forklarer Naigles.

Tsedaka, det hebraiske ordet i skulpturen, handler om å gi og motta, hjelp til de fattige, de trengende og andre verdige saker.

– Dette er et symbol på rettferdighet. Det er et ord som beskriver veldig godt MIFFs arbeid i Norge, sa rabbiner Shaul Wilhelm fra Chabad-bevegelsen, som var invitert av NIHK til å delta under utdelingen.

På nettsiden til Norsk Israelsk Handelskammer er det oppdateringer flere ganger i uken om siste nytt fra israelsk teknologiutvikling og handel. Les også mer om pristildelingen på NIHKs nettside.

Rabbiner Shaul Wilhelm forklarer symbolikken i statuetten som ble overrakt Conrad Myrland. (Foto: Privat)
Rabbiner Shaul Wilhelm forklarer symbolikken i skulpturen som ble overrakt Conrad Myrland. (Foto: Privat)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag