NIHKs hederspris til MIFFs leder

Norsk Israelsk Handelskammer og styreleder Dag Abrahamsen tildelte i går kveld årets ærespris til Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Dag Abrahamsen, styreleder i Norsk Israelsk Handelskammer, overrekker æresprisen til Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. (Foto: Tore Wilhelmsen)
Dag Abrahamsen, fungerende leder i Norsk-Israelsk Handelskammer, sammen med Conrad Myrland i MIFF. (Foto: Tore Wilhelmsen)

Norsk Israelsk Handelskammer hadde i går kveld invitert Conrad Myrland til å holde foredrag på sitt sommermøte i Oslo. Etter foredraget ble Myrland tildelt handelskammersets ærespris for 2014.

Kunstneren Bruce Naigles forklarer skulpturen. (Foto: Tore Wilhelmsen)
Kunstneren Bruce Naigles forklarer skulpturen. (Foto: Tore Wilhelmsen)

– Dette var overraskende og svært gledelig. Jeg gikk ikke inn i MIFF for å få æresbevisninger, men dette er en kraftig inspirasjon til å fortsette MIFFs viktige arbeid, sier Myrland. Han ønsker å dele prisen med alle MIFFs snart 7000 medlemmer som støtter så entusiastisk og velvillig opp om arbeidet.

Dag Abrahamsen begrunnet pristildelingen med Myrlands arbeid for å tale Israels sak i Norge. Prisen er tidligere utdelt tre ganger. Tidligere vinnere er Aviad Ivri, daværende israelsk viseambassadør i Norge, Egil Eide og Arne Asber, grunnleggerne av NIHK og Eirik Daniel Hansen, investor og leder for Stiftelsen Morgenstjernen.

NIHKs pris er en skulptur av den norsk-amerikanske kunstneren Bruce Naigles.

– Den forestiller Livets hjul som er balansert på søylene nåde/ barmhjertighet og dom/ strenghet. Livssirkelen er brutt mellom søylene og blir hel bare hvor hendene møtes, den rettferdige virkningen av å gi og motta, forklarer Naigles.

Tsedaka, det hebraiske ordet i skulpturen, handler om å gi og motta, hjelp til de fattige, de trengende og andre verdige saker.

– Dette er et symbol på rettferdighet. Det er et ord som beskriver veldig godt MIFFs arbeid i Norge, sa rabbiner Shaul Wilhelm fra Chabad-bevegelsen, som var invitert av NIHK til å delta under utdelingen.

På nettsiden til Norsk Israelsk Handelskammer er det oppdateringer flere ganger i uken om siste nytt fra israelsk teknologiutvikling og handel. Les også mer om pristildelingen på NIHKs nettside.

Rabbiner Shaul Wilhelm forklarer symbolikken i statuetten som ble overrakt Conrad Myrland. (Foto: Privat)
Rabbiner Shaul Wilhelm forklarer symbolikken i skulpturen som ble overrakt Conrad Myrland. (Foto: Privat)
Forrige artikkelForsvarsministeren: – Vi vil ikke hvile før guttene er funnet
Neste artikkelMIFF krever innsyn i hvordan eksamen ble til
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/