Ambassaden i Tel Aviv lokker norsk næringsliv til Israel

Den norske ambassaden i Tel Aviv inviterer norsk næringsliv til seminar i november. Ledelsen i Næringslivets Hovedorganisasjon støtter initiativet og markedsfører det på sine nettsider.

Skjermdump av artikkel publisert 17. juni 2014 på NHOs nettside.
Skjermdump av artikkel publisert 17. juni 2014 på NHOs nettside.

Statsminister Erna Solberg ønsker seg økt samarbeid med Israel. Den norske utenrikstjenesten har fanget opp de politiske signalene, og inviterer til israelsk-norsk næringslivsseminar i Tel Aviv 5.-6. november 2014.

Hovedtemaet for seminaret blir energi, både fossil og fornybar. Det vil også bli fokusert på yrkesutdanning innen energisektoren, høyteknologi, forskning og utvikling, skriver NHO på sine nettsider.

I 2012 konstruerte nyhetsbyrået NTB en sak hvor det ble skapt inntrykk av at norske myndigheter advarte mot norsk engasjement i israelsk gassutvinning. Allerede den gang gjorde ambassaderåden i Tel Aviv det klart at “Norge har ikke gitt advarsel mot offshore-engasjement i Israel”.

– Nye gassfunn gir muligheter for utnytting av norsk ekspertise innen energisektoren, heter det nå i forhåndsomtalen av seminaret på NHOs nettsider.

Mye tyder på at næringslivsseminaret vil nå en bredest mulig målgruppe. Sjømat skal nemlig også være på menyen. Sjømat er Norges viktigste eksportprodukt til Israel, det står for omlag 70 prosent.

Et hovedmål med seminaret er “matchmaking”, at norske og israelske bedrifter som trenger hverandres tjenester og teknologi kan møtes.

MIFF oppmuntrer medlemmer og nettgjester til å gjøre dette seminaret kjent for flest mulig aktuelle bedrifter. NHO ber interesserte ta kontakt med Trine Radman i NHO på e-post trine.radmann@nho.no.

Forrige artikkelOperasjonen “Brors vokter” kan bli langvarig
Neste artikkelNetanyahu går forsiktig fram
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.