Ambassaden i Tel Aviv lokker norsk næringsliv til Israel

Den norske ambassaden i Tel Aviv inviterer norsk næringsliv til seminar i november. Ledelsen i Næringslivets Hovedorganisasjon støtter initiativet og markedsfører det på sine nettsider.
Skjermdump av artikkel publisert 17. juni 2014 på NHOs nettside.
Skjermdump av artikkel publisert 17. juni 2014 på NHOs nettside.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Statsminister Erna Solberg ønsker seg økt samarbeid med Israel. Den norske utenrikstjenesten har fanget opp de politiske signalene, og inviterer til israelsk-norsk næringslivsseminar i Tel Aviv 5.-6. november 2014.

Hovedtemaet for seminaret blir energi, både fossil og fornybar. Det vil også bli fokusert på yrkesutdanning innen energisektoren, høyteknologi, forskning og utvikling, skriver NHO på sine nettsider.

I 2012 konstruerte nyhetsbyrået NTB en sak hvor det ble skapt inntrykk av at norske myndigheter advarte mot norsk engasjement i israelsk gassutvinning. Allerede den gang gjorde ambassaderåden i Tel Aviv det klart at “Norge har ikke gitt advarsel mot offshore-engasjement i Israel”.

– Nye gassfunn gir muligheter for utnytting av norsk ekspertise innen energisektoren, heter det nå i forhåndsomtalen av seminaret på NHOs nettsider.

Mye tyder på at næringslivsseminaret vil nå en bredest mulig målgruppe. Sjømat skal nemlig også være på menyen. Sjømat er Norges viktigste eksportprodukt til Israel, det står for omlag 70 prosent.

Et hovedmål med seminaret er “matchmaking”, at norske og israelske bedrifter som trenger hverandres tjenester og teknologi kan møtes.

MIFF oppmuntrer medlemmer og nettgjester til å gjøre dette seminaret kjent for flest mulig aktuelle bedrifter. NHO ber interesserte ta kontakt med Trine Radman i NHO på e-post trine.radmann@nho.no.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise