Ambassaden i Tel Aviv lokker norsk næringsliv til Israel

Den norske ambassaden i Tel Aviv inviterer norsk næringsliv til seminar i november. Ledelsen i Næringslivets Hovedorganisasjon støtter initiativet og markedsfører det på sine nettsider.
Skjermdump av artikkel publisert 17. juni 2014 på NHOs nettside.
Skjermdump av artikkel publisert 17. juni 2014 på NHOs nettside.

Statsminister Erna Solberg ønsker seg økt samarbeid med Israel. Den norske utenrikstjenesten har fanget opp de politiske signalene, og inviterer til israelsk-norsk næringslivsseminar i Tel Aviv 5.-6. november 2014.

Hovedtemaet for seminaret blir energi, både fossil og fornybar. Det vil også bli fokusert på yrkesutdanning innen energisektoren, høyteknologi, forskning og utvikling, skriver NHO på sine nettsider.

I 2012 konstruerte nyhetsbyrået NTB en sak hvor det ble skapt inntrykk av at norske myndigheter advarte mot norsk engasjement i israelsk gassutvinning. Allerede den gang gjorde ambassaderåden i Tel Aviv det klart at «Norge har ikke gitt advarsel mot offshore-engasjement i Israel».

– Nye gassfunn gir muligheter for utnytting av norsk ekspertise innen energisektoren, heter det nå i forhåndsomtalen av seminaret på NHOs nettsider.

Mye tyder på at næringslivsseminaret vil nå en bredest mulig målgruppe. Sjømat skal nemlig også være på menyen. Sjømat er Norges viktigste eksportprodukt til Israel, det står for omlag 70 prosent.

Et hovedmål med seminaret er «matchmaking», at norske og israelske bedrifter som trenger hverandres tjenester og teknologi kan møtes.

MIFF oppmuntrer medlemmer og nettgjester til å gjøre dette seminaret kjent for flest mulig aktuelle bedrifter. NHO ber interesserte ta kontakt med Trine Radman i NHO på e-post trine.radmann@nho.no.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise