Regjeringen gir direkteruter til Israel en sjanse

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) baner vei for direkteruter fra Oslo til Tel Aviv. Les hvordan.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier ja til bruk av væpnede vakter på flyvninger til USA og Israel. (Foto: Tor Midtbø/ SD)
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier ja til bruk av væpnede vakter på flyvninger til USA og Israel. (Foto: Tor Midtbø/ SD)

Prøveordningen som tillater væpnede vakter på flyvninger til og fra USA og Israel ble varslet i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet i dag.

– De fleste europeiske land tillater væpnede vakter ombord på fremmed lands fly. Nå åpner også Norge for en prøveordning med dette. Regjeringens beslutning er tatt med hensyn til sikkerheten ombord og praksis som er etablert i flytrafikken i flere land, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i pressemeldingen. Han understreker at det på nåværende tidspunkt ikke er aktuelt å innføre en slik ordning om bord på norske fly.

Det israelske flyselskapet Arkia søkte i vår om tillatelse til å bruke væpnede vakter på sine charterturer mellom Oslo og Tel Aviv i sommer.

 

Forrige artikkelIsraels sikkerhetsråd vil hindre palestinske terroristlønninger
Neste artikkelMinst 16 rakettangrep i natt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.