MIFF korrigerer Støre på TV2

Se MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner korrigere Ap-leder Jonas Gahr Støre på TV2. Se to grove feil som Støre serverte AUF-ungdommene og TV2s seere.

MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner på TV søndag 13. juli 2014. (Skjermdump fra TV2 Nyhetskanalen)
MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner på TV søndag 13. juli 2014. (Skjermdump fra TV2 Nyhetskanalen)

Ap-leder Jonas Gahr Støre hevder okkupasjonen er kjernen i konflikten, og gjentar det i disse dager til alle som gir ham en mikrofon. I TV2s nyhetsinnslag i dag svarer MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner med å si: “Kjernen i konflikten er at de arabiske statene rundt Israel generelt, og den palestinske ledelse spesielt, ikke ønsker å ha en israelsk stat der.”

Se mobilopptak av TV2-innslaget nederst i artikkelen.

I klippet kommer Støre med flere påstander som ikke er korrekte.
Feil 1

Fra talerstolen på AUFs sommerleir sa Støre at Gaza-stripen “kanskje er det mest befolkningstette området i verden”.

Dette er feil. Gaza er mye mindre befolkningstett enn bydeler i Oslo. Et stort antall bystater og storbyområder i verden har mye høyere befolkningstetthet enn Gaza.

 

Feil 2

“Det bygges tusenvis av nybyggerbosetninger inne på okkupert område,” sa Støre til TV2.

Dette er feil. I løpet av 47 år har Israel etablert i overkant av hundre bosetninger på Vestbredden, det innegjerdede og patruljerte arealet utgjør kun tre prosent av landområdet. Støre gjør den svært ubredte feilen å forveksle boliger med bosetninger. Veksten i bosetninger kommer i all hovedsak som fortetting i eksisterende bosetninger, ikke med nyetablering. Etter kritikk fra MIFF måtte Utenriksdepartementet i juni fjerne påstand om “sterk økning i antallet bosetninger”. Noen slik økning har det ikke vært.

 

Støre “gjør seg selv liten”

Som antydet, Støres kampanje mot Israel, er velvillig gjengitt av norske medier de siste dagene. Aftenposten har latt utenriksminister Børge Brende svare på Støres kritikk mot regjeringen.

– Aps nye leder bedriver en form for partipolitisk taktikkeri som jeg ikke opplevde mens Jens Stoltenberg var Ap-leder. Dette er uverdig. Støre gjør seg selv liten, sier Brende.

 

Forrige artikkelNår jøder ikke blir drept er det asymmetrisk
Neste artikkelCanadas statsminster: – Hamas bruker menneskelige skjold for å fremme terror
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.