Vennene til Heikki Holmås

Heikki Holmås (SV) kritiserer Kristian Norheim (FrP) for å publisere en tegning som avslører Hamas. I forrige uke stod Holmås i demonstrasjon sammen med en palestinsk gruppe som jobber for å gi stor økonomisk belønning til dømte terrorister.

SVs stortingsrepresentant Heikki Holmås. (Skjermdump fra NRK)
SVs stortingsrepresentant Heikki Holmås. (Skjermdump fra NRK)
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

Da stortingsrepresentant Kristian Norheim (FrP) i helgen la ut en karikaturtegning på Facebook som kritiserte Hamas’ bruk av barn som menneskelige skjold, rettet stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) sterk fordømmelse mot Norheim. Ifølge Holmås hadde Norheim gjort seg skyld i å forsvare israelske drap på barn i Gaza. Norheim avviste selvsagt at dette var tilfelle, det han ønsket var å få oppmerksomhet omkring Hamas sin bruk av sivile som menneskelige skjold. Denne praksisen er grundig dokumentert gjennom mange år.

Da Norheim og Holmås møttes i Dagsnytt Atten mandag 14. juli, fastholdt Holmås anklagene mot Norheim. Om dette var ren og skjær hersketeknikk, eller om Holmås virkelig tror at Hamas har samme synet på menneskeverd som ham selv, skal være usagt. Men Holmås benyttet harde anklager mot Norheim som middel til å hvitvaske sine palestinske venner. Søndag uttalte Canadas statsminister Stephen Harper at terroristene vil oppmuntres til å fortsette terroren om ikke det internasjonale samfunnet fordømmer bruken av menneskelige skjold.

Det er dessverre ikke første gang at Heikki Holmås er med på å hvitvaske palestinere med bånd til terrorisme. Senest fredag 11. juli holdt han appell under en demonstrasjon i Oslo hvor Palestinian Prisoners Society stod som en av arrangørene. PPS er interesseorganisasjonen til palestinske fanger i israelske fengsler, og en av organisasjonens største suksesser er at den har fått gjennomslag for svært høye lønninger til dømte terrorister. De terroristene som har drept flest, får flere ganger så høy lønn som både lærere, sykepleiere og politifolk.

At ”terrorlønningene” eksisterer er det ingen uenighet om. Etter at Dagsrevyen i kjølvannet av MIFFs bokutgivelse Dobbeltspill rettet søkelys mot ordningen våren 2013, ba utenriksminister Espen Barth Eide palestinske myndigheter forsikre om at ingen norske bistandsmidler gikk til denne. Forsikringen ble gitt. Hvorvidt vi kan stole på forsikringene, er omstridt, ettersom Norge i en årrekke har gitt generell budsjettstøtte til palestinske myndigheter. Men Barth Eide bekreftet i det minste at ordningen eksisterer.

Holmås burde ikke ha deltatt i en demonstrasjon sammen med en organisasjon som jobber for økt belønning av terrorisme. Senest i år økte bevilgningene til ordningen med 280 millioner. MIFF vil på ingen måte kreve at Heikki Holmås slutter å vise vennskap med palestinerne, det er ingen grunn til å kreve noe slikt. Men vi krever at han tar tydelig avstand fra terror og gir uttrykk for dette overfor sine palestinske venner.

Forrige artikkelMIFF i NRK Dagsrevyen og Aftenposten
Neste artikkelIsrael aksepterer våpenhvileforslag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Morten Fjell Rasmussen ble første gang valgt som styreleder i MIFF 28. juni 2008.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -