En terrorrakett fra Gaza slo ned 300 meter fra Børge Brende

Utenriksminister Børge Brende (H) er på besøk i Israel. Da han spiste lunsj med utenriksminister Avigdor Lieberman i Ashkelon i ettermiddag kom Hamas-terroren farlig nær.
Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)
Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)

Flere norske medier melder om rakettangrepet.

– Alarmen gikk under et møte. Vi gikk inn i et sikkert rom mens det varte. En rakett slo ned cirka 300 meter unna. Alarmen er nå over, og vi har gjenopptatt programmet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD i en tekstmelding til VG.

TV2 melder at journalist Fredrik Græsvik selv så rakettene komme inn over byen.

– Det var dramatisk, sier Græsvik, som selv ble vitne til at rakettene slo ned i nærheten av der de var.

– Det var kraftige drønn og bygningen ristet, sier han til TV2.no.

 

Jan Espen Kruse. (Skjermdump NRK)
Jan Espen Kruse. (Skjermdump NRK)

Slik måles dramatikk i NRK
«Det er jo en dramatisk situasjon, men naturligvis ingenting i forhold til situasjonen på Gaza-stripen,» sa NRKs journalist Jan Espen Kruse, da han rapporterte direkte fra Ashkelon i NRK Nyhetene kl. 15.00. Det sa han kort tid etter at en terror-rakett fra den islamistiske gruppen Hamas hadde slått ned noen få hundre meter fra restauranten hvor Norges og Israels utenriksminister spiste lunsj.


---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelJødiske snublesteiner utsatt for hatsjikane
Neste artikkelMads Gilbert er ikke redelig med dødstall
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise