Send en takk til politikerne du mener svarer bra

23 av 37 medlemmer i Israels venner på Stortinget har svart på TV2 ladde, ensidige og ledende spørsmål om konflikten mellom Israel og Hamas. Flere svarer veldig bra, og du kan sende dem en takk. Les hvordan.

Skjermdump fra TV2.no 29. juli 2014.
Skjermdump fra TV2.no 29. juli 2014.

TV2s spørsmål var følgende, og vi lister dem med korte kommentarer.

Spørsmål 1: Støtter du Israels offensiv i Gaza i sommer?

Er det ikke Hamas sin offensiv? Er det ikke Hamas som startet rakettkrigen, har avvist tilbud om våpenhviler og brutt våpenhviler? Er det ikke Hamas som har trappet opp krigen med infiltrasjons-terrorangrep gjennom tunneler?

Spørsmål 2: Hvordan reagerer du på at over 200 barn er drept i israelske angrep de siste ukene?

Alle er selvsagt opprørt over at barn blir drept i krig. For et håpløst spørsmål! Spørsmålet er vel mer hvem man ser som ansvarlig? Spørsmålet åpner blant annet ikke for at en del av de som regnes for barn er gutter i slutten av tenårene som kjemper som barnesoldater for Hamas.

Spørsmål 3: FN mener Israel kan ha brutt folkeretten og fordømmer «vilkårlig beskytning med raketter og bombekastere». Er du enig i FNs vurdering?

Hamas skyter jo vilkårlig hele tiden. Det er ingen tvil om bruddene på folkeretten der i gården.

Les svarene stortingspolitikerne ga til TV2 ved å klikke her.

For å finne stortingspolitikerens e-post adresse, slik at du kan takke eller kommentere, søk i Google på representantens navn og legg til stortinget.no bak. Da vil du komme til representantens biografi og kontaktside på stortinget.no.

 

Inspirert av Gilbert?

Hvordan kom TV2 på å stille spørsmål til Israels venner på Stortinget? Mandag 28. juli publiserte Mads Gilbert følgende spørsmål på sin Facebook-side:

Hva mener Stortingets Israel-venner om den massive bombingen av Gaza? Hva mener de om å bombe skoler, sykehus og helseinsitusjoner?

TV2 var raske med å lete fram svar for sin kilde.

Forrige artikkelFacebook-protest mot NRK: Stans bruken av Odd Karsten Tveit
Neste artikkelVibeke Løkkeberg deler resirkulerte bilder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.