FpU gir pro-Israel kravliste til stortingsgruppen

FpUs landsstyret vedtok i går en ti punkters kravliste til sin egen stortingsgruppe.
Mats Danielsen (Rogaland) (f.v.), Kristian Eilertsen (Troms) og Christoffer Thomsen (Hordaland) leder fylkeslag i FpU med sterkt engasjement for Israel. Onsdag fikk de enstemmig gjennom en pro-israelsk resolusjon rettet mot FrPs stortingsgruppe i landsstyret. (Foto: Fredrik Juel Hagen, FpU)
Mats Danielsen (Rogaland) (f.v.), Kristian Eilertsen (Troms) og Christoffer Thomsen (Hordaland) leder fylkeslag i FpU med sterkt engasjement for Israel. Onsdag fikk de enstemmig gjennom en pro-israelsk resolusjon rettet mot FrPs stortingsgruppe i landsstyret. (Foto: Fredrik Juel Hagen, FpU)

Landdstyret i Fremskrittspartiets Ungdom er samlet til møte i Skottevik. Onsdag vedtok et enstemmig landsstyre en resolusjon med overskriften «Israels rett til eksistens».

FpU innleder med å påpeke at den siste tidens eskalering i konflikten mellom Israel og Hamas «i hovedsak» skyldes at «hundrevis av raketter har blitt skutt fra Gazastripen mot israelske byer og nabolag de siste årene». De understreker at Israel «har en folkerettslig rett og moralsk forpliktelse til å beskytte seg selv og landets innbyggere mot angrep og overgrep fra sine naboer».

«Terrororganisasjonen Hamas, som har et uttalt mål om å utslette staten Israel og som styrer Gazastripen, har i løpet av den siste tids hendelser avvist så å si alle forsøk på å få til en våpenhvile. Israel har en rekke ganger latt våpnene ligge bare for å oppleve at nye raketter har blitt skutt mot israelske sivile.

Fremskrittspartiets Ungdom mener at den beste måten for å oppnå en varig fred er om partene setter seg ned ved forhandlingsbordet med den samme anerkjennelse av hverandres rett til å eksistere.

Fremskrittspartiets Ungdom beklager på det sterkeste at sivile liv går tapt, i denne og andre konflikter.»

 

Kravliste

FpU avslutter resolusjonen med en tipunkts liste med krav som de mener FrPs stortingsgruppe må arbeide med overfor regjeringen for å få en endring i norsk utenrikspolitikk.

«1. Regjeringen må være kompromissløse i spørsmål som omhandler Israels rett til eksistens og å forsvare sitt lands innbyggere mot den stadige trusselen fra sine naboland.

2. Forslag om at Norge skal følge EUs terrorliste må fremmes for Stortinget omgående.

3. Samtlige forslag om merking av israelske varer må kategorisk avvises.

4. Hamas’ gjentatte vilkårlige og hensynsløse angrep mot israelske mål må fordømmes på det sterkeste.

5. Hamas’ bruk av sivile som menneskelige skjold må fordømmes på det sterkeste.

6. Bistand til områder styrt og kontrollert av Hamas må kuttes med øyeblikkelig virkning. Dette gjelder ikke nødhjelp.

7. Norge må også avslutte sin rolle som leder for den såkalte «giverlandsgruppen».

8. Norge må øyeblikkelig trekke enhver anerkjennelse av palestinske regjeringer hvor Hamas deltar.

9. Norge må øke det bilaterale samarbeidet med Israel. Dette gjelder både økonomisk, akademisk, teknologisk og militært samarbeid.

10. Norge må på lang sikt ta initiativ til å innlemme Israel i NATO.»

Forslaget til resolusjonen ble levert av Troms FpU.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise