Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gilbert kom ikke inn i Gaza via Egypt

Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Da den norske legen Mads Gilbert skulle til Gaza-stripen i juli, møtte han uoverstigelige hindringer på egyptisk side. Hvordan kom han seg da inn?

Mads Gilbert forteller hvordan han kom inn på Gaza-stripen til Al Arabiya, i et klipp som den arabiske tv-stasjonen har publisert på YouTube.

«Jeg dro til Kairo, og prøvde å komme inn gjennom Rafah. Uheldigvis lykkes jeg ikke med å komme inn, så jeg dro til Amman, og jeg kom inn gjennom Erez,» sier Gilbert.

Han unngår å nevne at han må ha reist gjennom Israel for å komme fra Amman til grensestasjonen Erez nord på Gaza-stripen. Men han fortsetter:

– Det var en ukomplisert, og, og…. [her leter Gilbert, som ellers ikke har så vanskelig for å finne ord, etter ordene] … og fin [nice] inngang.

Israel slipper ikke bare internasjonale humanitærarbeidere inn i Gaza, i normale tider tar de daglig imot mellom 40 og 70 pasienter fra den Hamas-kontrollerte Gaza-stripen til behandling på israelske sykehus. I november 2013 ble for eksempel barnebarnet til Hamas-leder Ismail Haniyeh behandlet på sykehus i Israel.

Det hører med til historien at Gilbert, i intervjuet med Al Arabiya, skryter av at han traff terroristene Yasser Arafat og Abu Jihad i Libanon på begynnelsen av 1980-tallet. Når han nå gir livreddende hjelp med den ene hånden og deltar i Hamas propagandakrig med den andre, hevder Gilbert at han ikke treffer Hamas-ledere.

 

Relaterte lenker:

Ingen spor av anklagen Gilbert serverte i propaganda SMS-en
Norske medier har gjengitt Gilberts SMS uten kildekritikk, Fritt Ord har gitt hederspris og Utdanningsdirektoratet har spredt anklagen til 50.000 ungdom på eksamen. Men i rapportene etter krigen er det ikke spor av noe bombing av marked i Gaza 4. januar 2009 som skal drept 20. Se spørsmålene Gilbert ikke svarer på.

 

  • Synes du det er viktig at informasjonen i MIFFs artikler kommer fram i norsk offentlighet? Bli medlem i dag!

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart