Sykehusledelsen på Shifa jublet over terrorraketter mot Tel Aviv

Norske medier har vist bilder av tilfeldige israelere som fulgte med på kampene i Gaza og gledet seg over at terrormål ble rammet. Vil de også fortelle hvordan Mads Gilberts og Erik Fosses legekollegaer jublet over raketter mot Tel Aviv?
Mads Gilbert og Erik Fosse har vært sammen med leger på Shifa som jubler over raketter mot Tel Aviv. (Foto: Wikimedia Commons)
Mads Gilbert og Erik Fosse har vært sammen med leger på Shifa som jubler over raketter mot Tel Aviv. (Foto: Wikimedia Commons)

Hvordan kan MIFF vite at sykehusledelsen på Shifa jublet over raketter mot Tel Aviv?

Det har vi Erik Fosses egne ord på. Onsdag 20. august talte Fosse på en støttemarkering i Tønsberg, og MIFF har fått tilgang til et lydopptak. Halvveis ut i appellen fortalte Fosse følgende historie, som vi gjengir i sin helhet:

«Når det gjelder rakettene… Jeg skal også fortelle om en kveld. Vi satt klokken ni på kvelden, dette var jo fortsatt under Ramadan, og vi hadde spist iftar [måltidet som bryter fasten] klokken åtte når solen gikk ned, ti på åtte. Hamas hadde annonsert at de klokken ni skulle sende langtrekkende raketter mot Tel Aviv, og de hadde plassert kameraer i Tel Aviv, og de hadde selvfølgelig kameraer i Gaza. Så på TV viste de da rakettene som gikk opp, og forhåpentligvis der de kom ned. Men det spesielle var da – jeg satt da sammen med resten av sykehusledelsen på Shifa og drakk te og spiste dadler slik som man gjør etter iftar. Dette er jo palestinernes romjul. Det er noe de feirer, og de snakker med familien og koser seg utover kvelden. Ikke så veldig mye kos, men i en pause, vi ventet jo på neste masseangrep. Så satt vi da foran TVen, og hele gjengen satt forventningsfulle for å se på disse rakettene, og de jublet: ‘Nå skal israelerne få igjen!’

Og så sier jeg [til de palestinske legene]: ‘Vi vet jo at nå kommer det, det kommer ikke til å vare mange timene nå, så kommer [de israelske] angrepene igjen. Da har de et nytt påskudd til å komme med ny bomberunde.’ Og så sier de: ‘Det spiller ingen rolle. La dem bare bombe oss. Nå har de sultet oss i syv år. De har hatt blokade i syv år. De dreper oss allikevel. Det er bedre å bli drept av en bombe, enn å dø langsomt av denne blokaden.’

Og det er jo blokaden som er hele virkemiddelet for virkelig å drive ut palestinerne. Denne bombingen er bare toppen av kransekaken.»

 

Vi merker oss følgende i Fosses historie:

– Hamas intensiverer angrepene midt under en viktig religiøs familiehøytid for muslimene på Gaza.

– Palestinske leger og helsearbeidere på Gazas største sykehus som jubler over store iransk-produserte raketter som avfyres inn mot en storby.

– En norsk lege som uttrykker at raketter «forhåpentligvis» slår ned. Og ikke blir stanset av det israelske rakettforsvarssystemet?

– Palestinske leger som lyver. Ingen sulter på Gaza-stripen.

– Palestinske leger som lyver enda mer. Folketallet har økt raskt på Gaza-stripen under blokaden. Blokaden – som i virkeligheten er en sjøblokade – er et virkemiddel for å hindre fri våpenflyt til Hamas.

Nei til dialog

Fosse hevdet i Tønsberg at 300 «palestinske fightere» er blant de to tusen som er drept på Gaza-stripen. I følge israelske kilder har terrorgruppene på Gaza-stripen mistet opp mot tusen mann. Ser man på Al Jazeeras oversikt, er det mye større grunn til å feste lit til israelske kilder enn kildene som Erik Fosse bruker.

«Det nytter ikke lenger med høflig snakk og dialog,» avsluttet Fosse sitt innlegg. Det er greit å vite hvor man har ham.

 

  • Synes du det er viktig at informasjonen i MIFFs artikler kommer fram i norsk offentlighet? Bli medlem i dag!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGilbert kom ikke inn i Gaza via Egypt
Neste artikkelMIFFs klage til Kringkastingsrådet
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise