Polsk stjerne med jødisk musikk til Drammen i oktober

Kayah er en av Polens største artister. Hennes siste album har solgt over 800.000 eksemplarer. I oktober kan du høre hennes jødisk-inspirerte musikk i Drammen.

Den polsk-jødiske artisten Kayah har konsert i Drammen 18. oktober. (Skjermdump fra YouTube)
Den polsk-jødiske artisten Kayah har konsert i Drammen 18. oktober. (Skjermdump fra YouTube)

18. oktober kommer en av Polens mest suksessrike artister til Union Scene i Drammen. Kayahs forrige album “Kayah og Bregovic”, innspilt med Goran Bregovic, har solgt over 800 000 eksemplarer i Polen.

Union Scene skriver følgende om konserten hun skal ha i Drammen:

“Transoriental Orchestra er en synergi av slovensk, balkansk og persiske toner, en fusjon av tradisjonell musikk med etno-jazz, elektronisk- og filmmusikk. Hun inspireres av jødisk musikk fra ulike regioner i Europa og Midt-Østen, med spesiell vekt på sefardiske og askenasiske røtter. Kayah synger på polsk, latinsk, hebraisk, arabisk og jiddisch.”

I en YouTube-teaser av Kayah er opptakene etter all sannsynlighet blitt tatt i Israel, og artisten står fram med et Israel-flagg på haka. Se skjermdump i toppen. Senest i mai hadde hun konsert i Israel.

 

Takk til Ina Odrun Aasen for bidrag til artikkelen.

 

Forrige artikkelOm barnemordere og “uproporsjonale” dødstall
Neste artikkelUtdanningsdirektoratet nekter innsyn og svarer ikke på MIFFs spørsmål
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.