Bård Glad Pedersen åpner norsk-israelsk næringsseminar

4. og 5. november er norsk næringsliv invitert til seminar av den norske ambassaden i Tel Aviv. Statssekretær Bård Glad Pedersen og Israels energiminister Silvan Shalom taler under festmiddagen.

Statssekretær Bård Glad Pedersen. (Foto Conleth Brady, IAEA)
Statssekretær Bård Glad Pedersen. (Foto Conleth Brady, IAEA)

Programmet for norsk-israelsk næringsseminar ble gjort kjent i forrige uke. MIFF skrev første gang om seminaret i juni. Det kom i stand etter at statsminister Erna Solberg i mai uttrykte ønske om å styrke de kulturelle og økonomiske relasjonene med Israel.

Norsk-israelsk næringsseminar blir innledet med en festmiddag på et hotell i Tel Aviv tirsdag 4. november. Her skal statssekretær Bård Glad Pedersen (Høyre) og Israels energiminister Silvan Shalom tale. Vertskap for festmiddagen er Orni Izakson, lederen for Israelsk-norsk handelskammer.

Onsdag 9. november er satt av til foredrag og bli-kjent-møter mellom norske og israelske bedrifter. Blant de norske bidragsyterne er ambassadør Svein Sevje, direktør for INSTOK Sjur Eigil Bratland, direktør ved Stavanger offshore tekniske skole Øystein Førsvoll, direktør for Petrad Geir Egil Eide og direktør for Oslo Cancer Cluster Ketil Widerberg.

Det er først og fremst energisektoren og forskning på medisin og bioteknologi som står i fokus, men også andre næringer som ønsker å knytte kontakt med israelske samarbeidspartnere vil ha nytte av seminaret.

– Det er ambassadens og Utenriksdepartementets håp at flest mulig ser denne muligheten til å møte nye partnere i israelsk næringsliv, skriver ambassaden i Tel Aviv i sin invitasjon.

Det er ingen deltakeravgift på seminaret.

Du kan melde deg på næringsseminaret ved å klikke her. For informasjon om program og overnatting, ta kontakt med Norges ambassade i Tel Aviv på e-post emb.telaviv@mfa.no.

3. og 4. november arrangeres Israel Energy & Business Convention. Programmet for norsk-israelsk næringsseminar er lagt opp slik at deltakere først kan få med seg den israelske energikonferansen, for å fortsette på den norsk-israelske konferansen på kvelden 4. november.

Forrige artikkelIsraels forsvarsminister snakker ut
Neste artikkelFeil og ensidig av NTB
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.