Flertallet i Grorud opprettholdt ugyldig vedtak

Kommuner og fylker i Norge kan ikke drive egen utenrikspolitikk. Det kan heller ikke bydelsutvalg. Det bryr ikke flertallet i Grorud seg om. I går kveld vedtok de nok en gang boikott av Israel i ren trass.
Flertallet i Grorud bydelsutvalg opprettholder vedtaket om boikott av Israel selv om det er både ulovlig og ugyldig. (Foto: Grorud Foto)
Flertallet i Grorud bydelsutvalg opprettholder vedtaket om boikott av Israel selv om det er både ulovlig og ugyldig. (Foto: Grorud Foto)

I september vedtok et flertall i Grorud bydelsutvalg boikott av Israel. Seks av åtte Ap-representanter, SV, Rødt og én uavhengig gjorde vedtak som ifølge Utenriksdepartementet «er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen».

I møtet i bydelsutvalget torsdag 13. november varslet bydelsdirektør Marit Jansen at vedtaket er blitt anket til Oslo kommune. Bystyret har gjort vedtak som erklærer alle vedtak om boikott av Israel eller andre stater «ugyldige», skriver lokalavisen Groruddalen.

– Bydelsdirektøren er av den oppfatning av at vedtak om å oppfordre bydelens administrasjon og tjenestesteder til å unngå innkjøp av varer produsert i Israel ligger utenfor bydelsutvalgets myndighetsområde, skrev bydelsdirektør Marit Jansen i saksframlegget til møtet.

I møtet ga bydelsdirektøren mulighet til bydelsutvalget å trekke vedtaket. Men nei, med 9 mot 5 stemmer ble boikottvedtaket opprettholdt. Det er som MIFF skrev i september:

Kan de sverte Israel, er folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen ikke mer verdt enn papiret det er skrevet på.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise