Israel følger Egypt og utestenger Gilbert

I sommer ble Mads Gilbert hindret i å komme inn på Gaza-stripen via Egypt. Israel slapp ham inn. Nå utestenger israelske myndigheter ham på livstid, melder norske medier.

Skjermdump av toppoppslaget på Nrk.no 14. november 2014.
Skjermdump av toppoppslaget på Nrk.no 14. november 2014.

Da den norske legen Mads Gilbert skulle til Gaza-stripen i juli, møtte han “uoverstigelige hindringer” på egyptisk side. Hvordan kom han seg da inn? Jo, han hadde en “fin inngang” gjennom den israelske grenseovergangen Erez.

Nå har også israelske myndigheter satt opp en uoverstigelig hindring.

«De [Israel] har oppgitt at du er nektet innreise til Gaza via Erez ’av sikkerhetsgrunner fra sikkerhetsmyndighetene’ med permanent varighet fra 28. juli 2014,» skriver den norske ambassaden i e-posten til Gilbert som VG har fått tilgang til.

«Ambassaden har dessverre ingen tro på at israelerne vil endre sin beslutning med det første. Det kan nok heller ikke ventes noen nærmere begrunnelse,» står det i e-posten.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Fem dager før Israel tok sin avgjørelse, 23. juli, skrev Mads Gilbert under på et åpent brev sammen med Paola Manduca og Swee Ang. Israelske myndigheter vet hvem de har med å gjøre. I august spredte de to legene konspirasjonsteorier om jødisk makt kokt sammen av nynazisten David Duke.

Ja, de vet hvem de har med å gjøre. Mads Gilberts kollega, Erik Fosse, har fortalt hvordan legene på Shifa-sykehuset jublet da Hamas skulle la det regne terrorraketter ned over Tel Aviv. En rekke internasjonale journalister har rapportert om hvordan terrorgruppen Hamas bruker Shifa-sykehuset som base for aktivitet. Israel reagerer som ethvert NATO-land ville ha gjort – de som har jevnlige nære eller indirekte kontaktpunkt med terrorister, kommer under mistanke. Gilbert hevder at han ikke har truffet Hamas-ledere, men skryter av at han traff Yasser Arafat og Abu Jihad i Libanon på begynnelsen av 1980-tallet.

I 2009 skrev Mads Gilbert en SMS der han anklaget Israel for å ha bombet et grønnsaksmarked, et angrep hvor 20 skal ha blitt drept og 80 skadet. Det finnes ikke spor av et slikt angrep i noen av de grundige rapportene etter krigen, og heller ingen rapporter i medier som ikke har Gilbert som kilde. Gilbert har ikke vært i stand til å vise til andre kilder. Legen har aldri vært et sannhetsvitne om det som skjer utenfor sykehuset.

Som lege har Mads Gilbert gjort en uvurderlig innsats både i Norge og på Gaza-stripen. Da Gilbert fikk medalje av kongen i 2013, fortalte MIFF-medlem Roy Otto Dyrli at han står i personlig takknemlighetsgjeld til Mads Gilbert. “Jeg har en sønn som hadde vært død hvis ikke Mads hadde dukket opp i helikopter. Og jeg er langt fra alene om den opplevelsen,” skrev han.

 

Les flere artikler:

Faktasjekk på Mads Gilbert

Mads Gilbert avviker fra Hamas-scriptet

 

Har Egypt og Israel tatt en riktig avgjørelse? Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

 

Se et kritisk intervju med Mads Gilbert fra dansk TV.

Forrige artikkelFagforbundets dobbelkommunikasjon
Neste artikkelFlertallet i Grorud opprettholdt ugyldig vedtak
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -