Mads Gilbert er ikke utestengt på livstid

Israel avviste innreise for Mads Gilbert på grunn av sikkerhetsrisiko. Så vokste fjæra. Den norske ambassade rapporterte at det var permanent, og i norske medier ble det livstid. – Men han er ikke utestengt på livstid, sier George Deek, Israels viseambassadør i Norge.

Skjermdump fra Dagbladet 14. november 2014.
Skjermdump fra Dagbladet 14. november 2014.

Mads Gilbert ble i høst nektet innreise til Gaza gjennom en israelsk grensestasjon av sikkerhetsgrunner. Dette er en vurdering som ble tatt av israelske sikkerhetsmyndigheter, “og har ikke noe å gjøre med Gilberts anti-israelske og antisemittiske uttalelser”, heter det i en melding fra COGAT – den israelske myndigheten som koordinerer kontakten med palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen.

Ifølge den norske ambassaden i Tel Aviv skal Israel ha gitt Gilbert “permanent” innreiseforbud til Gaza gjennom israelske grensestasjoner. Dette blir avvist av Israels viseambassadør i Norge George Deek.

– Han er ikke utestengt på “livstid”, men på ubestemt tid. Siden det er snakk om sikkerhet, vil han være utestengt så lenge det er en sikkerhetstrussel, sier Deek. Han vil ikke si noe mer om hva som ligger bak avgjørelsen, men sier det ikke har noe å gjøre med hans uttalelser, men på grunn av “annen aktivitet”.

I en pressemelding fra den israelske ambassaden i Oslo fredag formiddag heter det:

“Vi beklager den kyniske, men ikke overraskende, bruken Mads Gilbert gjør av media for å fremme sin politiske agenda. I mange år har Gilbert politisert humanitært arbeid, og gjentatte ganger demonisert Israel ved å publisere ufunderte anklager. Når det er sagt, er ikke avgjørelsen knyttet til Gilberts medisinske eller politiske aktivitet, men ene og alene av sikkerhetsårsaker.”

 

MIFF i norske medier

Dagbladet har i dag intervjuet MIFFs leder Conrad Myrland om saken. Norske Israel-venner synes det er forståelig at landet utestenger den norske legen fra Gaza, rapporterer avisen. Myrland er også intervjuet av NRK Dagsnytt.

– Gilbert ble stanset av Egypt på vei inn til Gaza. Han ble stanset av Israel i sommer, men at han melder dette nå har nok mest med å dra oppmerksomhet til hans nye bok, sa Myrland til NRK.

Forrige artikkelFlertallet i Grorud opprettholdt ugyldig vedtak
Neste artikkelUniversitet hyller terrorist som drepte to israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.