Gilbert utestengt for kontakt med Hamas-topper

– Mads Gilbert har hatt kontakt med høytstående representanter for Hamas, ikke bare menige i organisasjonen, sier en informert kilde til VG fredag ettermiddag.

Skjermdump fra Vg.no 21. november 2014.
Skjermdump fra Vg.no 21. november 2014.

Fredag for en uke siden gjorde VG kjent at Mads Gilbert er utestengt fra Gaza-stripen. MIFF påpekte at Gilbert var hindret fra å komme inn på Gaza via Egypt allerede i sommer. Norske medier lot fjæra vokse, og meldte at Gilbert er utestengt på livstid, noe som ikke stemmer.

Mads Gilbert blir nektet innreise til Gaza via israelske grensestasjoner fordi israelerne er redde for sannheten, hevder Israel-kritikerne. Men verken Gilbert eller de store norske mediene formidler noe som er i nærheten av sannheten om Israel, skrev Odd Myrland, redaktør for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus, tirsdag.

MIFF har flere ganger påpekt at Mads Gilbert, gjennom sitt virke på Shifa-sykehuset, må ha hatt nær direkte eller indirekte kontakt med Hamas-ledere som har operert fra samme bygning. Vi skrev forrige fredag:

” 23. juli skrev Mads Gilbert under på et åpent brev sammen med Paola Manduca og Swee Ang. Israelske myndigheter vet hvem de har med å gjøre. I august spredte de to legene konspirasjonsteorier om jødisk makt kokt sammen av nynazisten David Duke.

Ja, de vet hvem de har med å gjøre. Mads Gilberts kollega, Erik Fosse, har fortalt hvordan legene på Shifa-sykehuset jublet da Hamas skulle la det regne terrorraketter ned over Tel Aviv. En rekke internasjonale journalister har rapportert om hvordan terrorgruppen Hamas bruker Shifa-sykehuset som base for aktivitet. Israel reagerer som ethvert NATO-land ville ha gjort – de som har jevnlige nære eller indirekte kontaktpunkt med terrorister, kommer under mistanke. Gilbert hevder at han ikke har truffet Hamas-ledere, men skryter av at han traff Yasser Arafat og Abu Jihad i Libanon på begynnelsen av 1980-tallet.

I 2009 skrev Mads Gilbert en SMS der han anklaget Israel for å ha bombet et grønnsaksmarked, et angrep hvor 20 skal ha blitt drept og 80 skadet. Det finnes ikke spor av et slikt angrep i noen av de grundige rapportene etter krigen, og heller ingen rapporter i medier som ikke har Gilbert som kilde. Gilbert har ikke vært i stand til å vise til andre kilder. Legen har aldri vært et sannhetsvitne om det som skjer utenfor sykehuset.”

Det er kontakten med Hamas-ledere som nå blir bekreftet fra israelsk etterretning via en anonym kilde som gjengis av journalist Erlend Skevik i VG.

– Gilbert har hatt kontakt med høytstående representanter for Hamas, ikke bare menige i organisasjonen. Det gir ikke grunnlag for å arrestere han, men slik kontakt med lederne for en terrororganisasjon er nok til å nekte han innreise til Gaza, sier en kilde med tilgang til etterretningsinformasjon til VG.

Kontakten ble avdekket gjennom Israels overvåkning av lederskikkelser i Hamas.

– Gilbert dukket opp på radaren i forbindelse med overvåkning av terrormål, mens han hadde møter og annen kontakt med dem, sier kilden.

Mads Gilbert sier til VG at han har hatt kontakt med de lokale helsemyndighetene i det Hamas-styrte Gaza. En av de som Gilbert innrømmer å ha møtt, er Bassem Naim, som før var helseminister, men som senere ble utenrikspolitisk rådgiver for Hamas-regjeringen. Under Gaza-krigen i sommer ble Naims hus bombet, ifølge Yedioth Aharonoth.

VG melder også følgende:

“Behandlingen av Gilbert-saken er en ren «administrativ avgjørelse», og det skal ikke foreligge noen rettslig kjennelse.

En kilde som de siste årene har hatt en sentral stilling i det israelske regjeringsapparatet svarer slik på spørsmål om hvorfor innreiseforbudet kom nå:

– Nok er nok. Han måtte stoppes på et tidspunkt. Denne legen har hatt et langvarig forhold til Hamas, som naturlig nok har ført til svært tette forbindelser.

Talsmann for det israelske utenriksdepartementet, Emmanuel Nahshon, ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger, men understreker at beslutningen om å nekte Gilbert adgang til Gaza er basert på «klare fakta og grundige overveielser».”

Forrige artikkel“Angrepet tok vekk seks liv, fire israelske og to palestinske”
Neste artikkelBibelskolestudenter skadet i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.