Hyllet terrorist på nettsiden til jordansk journalistskole

På nettsiden til studentene ved Jordan Media Institute ble terroristen som drepte Malki Roth (bildet) hyllet som rollemodell. Den jordanske journalistskolen får, ifølge deres nettside, støtte fra Norge og stiftelsen Institutt for Journalistikk i Fredrikstad.
Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. Dine skattepenger blir indirekte brukt til å belønne mannen som laget terrorbomben med 9000 kroner i måneden. (Foto: Privat)
Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. (Foto: Privat)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

15-åringen Malki Roth ble drept sammen med sin venninne 9. august 2001. De to jentene satt på en pizzarestaurant i Jerusalem da en palestinsk terrorist utløste sine eksplosiver.

– For kort tid siden oppdaget jeg at terroristen som ledet terrorangrepet som drepte datteren min blir æret som en “rollemodell” på en skole for journalistutdanning i Jordan, forteller Arnold Roth til Miff.no.

Terroristen Ahlam Tamimi var 21 år gammel da hun ledet terrorangrepet på vegne av den islamistske terrorgruppen Hamas. Hun ble senere dømt til livsvarig fengsel i Israel, men satt inne bare i åtte år. I 2011 ble Tamimi og et stort antall andre terrorister løslatt i bytte mot Gilad Shalit.

– Etter at Tamimi ble løslatt fortsetter hun å oppmuntre til jihad fra sitt hjem i Jordan og på sine reiser i den arabiske verden. Hun har et ukentlig tv-program som blir sendt av Hamas på satelitt-tv, forteller Roth. Tamimi gjør karriere som foredragsholder, journalist og programleder. Hun er stolt og glad for at hun deltok i drap på unge religiøse jøder.

På nettsiden til Jordan Media Institute (JMI) hadde journaliststudentene fram til for noen dager siden en egen avdeling med artikler. Her ble Tamimi presentert som en suksessmodell sammen med et stort bilde.

Etter at Roth begynte å gjøre JMIs internasjonale sponsorer oppmerksom på nettsidens innhold, er domenet nå tatt ned. Det utgikk 11. desember 2014, står det nå å lese dersom man går inn på jmijournalists.com. Men Roth laget et online arkiv av siden, hvor den opprinnelige heltebeskrivelsen av Tamimi er tilgjengelig på arabisk.

På nettsiden til JMI er den norske stiftelsen Institutt for Journalistikk i Fredrikstad oppført som en av JMIs partnere og støttespillere.

JMI hadde sensitivitet nok til å fjerne hyllesten til terror da de ble påpekt av pårørende til terroristens ofre. I det palestinske samfunnet på Vestbredden og Gaza-stripen pågår det kontinuerlig tilsvarende hyllest av terrorister, uten at internasjonale støttespillere tar avstand. MIFF forventer at den norske regjering fordømmer selvstyremyndighetenes indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og myndighetsstyret medier.

Vi forventer at Institutt for Journalistikk i Fredrikstad passer på at denne historien aldri gjentar seg.

Arnold Roth har skrevet blogginnlegg om denne saken 10. desember og 11. desember.

PS! Mannen som laget bomben som drepte Malki får ni tusen kroner i måneden i lønn fra palestinske myndigheter. Belønningssystemet til terrorister blir smurt av våre skattepenger.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise