Forskning blir nå umulig for dem som vil boikotte Israel

Ansatte ved universiteter og høyskoler i Norge som måtte praktisere boikott av Israel, vil i løpet av året miste et av de viktigste verktøy i sitt forskningsarbeid. For de fleste vil forskning kunne bli umulig.

For alle som boikotter Israel vil bibliotekene ved høyere norske utdanningsinstitusjoner fra nå av være et sted de ikke kan få hjelp. (Illustrasjonsfoto: Dez Creates, flickr)
For alle som boikotter Israel vil bibliotekene ved høyere norske utdanningsinstitusjoner fra nå av være et sted de ikke kan få hjelp. (Illustrasjonsfoto: Dez Creates, flickr)

Det finnes ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler i Norge som støtter boikott av Israel. I 2009 var det en større gruppe ansatte ved NTNU i Trondheim som foreslo akademisk boikott for styret. Også ved andre universiteter har akademikere gjort det klart at de boikotter Israel.

Fra og med år 2015 vil det i Norge bli nesten umulig å jobbe akademisk ved utdanningsinstitusjonene for alle som fortsetter med boikott av Israel.

Forklaringen er enkel. I løpet av året vil et israelsk bibliotekssystem bli innført ved alle statlige høyskoler og universiteter. Ansatte ved bibliotekene er allerede godt i gang med kursing, får MIFF opplyst fra en velinformert kilde.

Når systemet settes i drift, etter planen høsten 2015, vil akademikere som boikotter Israel ikke kunne søke eller låne litteratur med god samvittighet.

I 2012 vedtok styret i BIBSYS en omfattende fornyelse av bibliotekssystemet. BIBSYS leverer bibliotekstjenester til mer enn hundre institusjoner, blant dem Norges viktigste institusjoner for høyere utdanning. I mars 2013 ble anbudet utlyst.

Det var den israelske leverandøren Ex Libris som vant tilbudet, og kontrakten ble undertegnet i desember 2013, ifølge BIBSYS.

Ex Libris er et israelsk software-selskap med hovedkvarter i Jerusalem. Ifølge Ex Libris er det store flertallet av verdens fremste universiteter på deres kundeliste. Biblioteksløsningen som Ex Libris leverer til Norge bygger på produktet Alma.

 

 

Se Avi Lessers rappsang til deg som vil boikotte Israel i videovinduet under.

Forrige artikkelOdd Myrland i MIFF Sunnhordland: Arabiske konflikter i arabiske land
Neste artikkelIsrael klarer det som er vanskelig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.