Han er ambassadens nye nestleder

Like etter nyttår ankom Dan Poraz Norge for første gang. Hans største mål for tjenesten i Norge er at mange flere nordmenn skal bli venner av Israel.

Dan Poraz er ny førstesekretær ved Israels ambassade i Oslo. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)tbn miffno
Dan Poraz er førstesekretær ved Israels ambassade i Oslo. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

– Bortsett fra været, som er litt overveldende å bli vant til etter å ha reist fra Tel Aviv – ”byen med evig solskinn” – så opplever jeg Norge som et innbydende og vakkert land, sier Poraz.

MIFF møter ham på Israels ambassade i Oslo, etter at han har hatt noen få uker til å akklimatiseres, og spør ham hvordan førsteinntrykket hans har vært av Norge.

– Jeg har fortsatt mye å oppdage og se, men det jeg kan si er at det norske folket er svært vennlige og gjestfrie, sier han.

 

– Doble antallet venner av Israel

32 år gamle Dan Poraz har bakgrunn som arkitekt, og har nå trådt inn i diplomattjeneste for første gang. Han kom til Norge sammen med sin kone og sine to barn. Her er han førstesekretær ved ambassaden, og dermed nestleder etter ambassadør Rafi Schutz. Poraz forteller at han har mange planer og målsetninger for tiden i utenrikstjeneste i Norge.

– Hvis jeg skal oppsummere det i ett stort mål, må det være å doble, tredoble eller til og med firedoble antallet venner av Israel i Norge, sier han.

– Hvis nordmenn får de riktige mulighetene til å lære om de fantastiske tingene Israel kan tilby, slik som innen kultur og innovasjon, tror jeg det er et oppnåelig mål.

 

– Vi verdsetter deres vennskap

Han er glad for å være i gang med å stifte bekjentskap med norske israelsvenner.

– Jeg vil si til våre kjære venner i Norge at det virkelig varmer hjertet å vite at Israel har gode venner å støtte seg på og stole på i tider der det trengs. Vi verdsetter deres vennskap, og forhåpentligvis vil vi se flere og flere nordmenn bli stolte venner av oss, sier han til alle norske israelsvenner, og avslutter på norsk:

– Tusen takk for ditt vennskap!

Forrige artikkel”Dere skal være glad dere kom levende fra det”
Neste artikkelUnge israelske stemmer på MIFF-turné
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -