Han er ambassadens nye nestleder

Like etter nyttår ankom Dan Poraz Norge for første gang. Hans største mål for tjenesten i Norge er at mange flere nordmenn skal bli venner av Israel.

Dan Poraz er ny førstesekretær ved Israels ambassade i Oslo. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)tbn miffno
Dan Poraz er førstesekretær ved Israels ambassade i Oslo. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

– Bortsett fra været, som er litt overveldende å bli vant til etter å ha reist fra Tel Aviv – ”byen med evig solskinn” – så opplever jeg Norge som et innbydende og vakkert land, sier Poraz.

MIFF møter ham på Israels ambassade i Oslo, etter at han har hatt noen få uker til å akklimatiseres, og spør ham hvordan førsteinntrykket hans har vært av Norge.

– Jeg har fortsatt mye å oppdage og se, men det jeg kan si er at det norske folket er svært vennlige og gjestfrie, sier han.

 

– Doble antallet venner av Israel

32 år gamle Dan Poraz har bakgrunn som arkitekt, og har nå trådt inn i diplomattjeneste for første gang. Han kom til Norge sammen med sin kone og sine to barn. Her er han førstesekretær ved ambassaden, og dermed nestleder etter ambassadør Rafi Schutz. Poraz forteller at han har mange planer og målsetninger for tiden i utenrikstjeneste i Norge.

– Hvis jeg skal oppsummere det i ett stort mål, må det være å doble, tredoble eller til og med firedoble antallet venner av Israel i Norge, sier han.

– Hvis nordmenn får de riktige mulighetene til å lære om de fantastiske tingene Israel kan tilby, slik som innen kultur og innovasjon, tror jeg det er et oppnåelig mål.

 

– Vi verdsetter deres vennskap

Han er glad for å være i gang med å stifte bekjentskap med norske israelsvenner.

– Jeg vil si til våre kjære venner i Norge at det virkelig varmer hjertet å vite at Israel har gode venner å støtte seg på og stole på i tider der det trengs. Vi verdsetter deres vennskap, og forhåpentligvis vil vi se flere og flere nordmenn bli stolte venner av oss, sier han til alle norske israelsvenner, og avslutter på norsk:

– Tusen takk for ditt vennskap!Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise