Erik Solheim om sanksjoner av Israel

“Mange i Norge krever sanksjoner mot Israel,” skriver tidligere SV-leder Erik Solheim i Dagens Næringsliv. Les hva han selv mener om saken.

Erik Solheim avviser sanksjoner mot Israel. (Foto: UNIDO, flickr)
Erik Solheim avviser sanksjoner mot Israel. (Foto: UNIDO, flickr)

Erik Solheim (60) var partileder i SV fra 1987 til 1997 og stortingsrepresentant 1989-2001. Han var regjeringsmedlem for SV i den rødgrønne regjeringen, også da SV annonserte forbrukerboikott av Israel som en hovedsak våren 2006.

Nå er Solheim tydelig på at sanksjoner mot Israel ikke er veien å gå.

Solheim, som i dag er leder for OECDs utviklingskomité, mener sanksjoner ikke virker. “Ja, enda verre,” skrev han i Dagens Næringsliv 1. april. “I svært mange tilfeller oppnår sanksjoner det motsatte av det vi ønsker.”

I innlegget sitt markerer Solheim at han er uenig med sterke krefter på venstresiden i Norge som kjemper for boikott av Israel i ulike former.

“Mange i Norge krever sanksjoner mot Israel. Er det ikke mer sannsynlig at sanksjoner vil hardne fronter og skape oppslutning om ekstreme ledere?”

Den erfarne politikeren avslutter slik:

“Alternativet til sanksjoner er ikke naivitet, men en knallhard analyse av hva som faktisk virker. Kanskje må vi tro hardere på tålmodighet, på diplomati og på økonomisk fremgang?”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise