Ja, vi elsker israelske poteter!

Nettavisen skrev lørdag om et par provokatører som ikke liker at Rimi selger israelske poteter. Les siste nytt om stillingen i "potetkrigen" søndag kveld.
Rimi får takk fra hundrevis for sine israelske poteter. (Illustrasjonsfoto: Elisa, flickr)
Rimi får takk fra hundrevis for sine israelske poteter. (Illustrasjonsfoto: Elisa, flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

“Potetkrigen” begynte søndag. Noen anti-israelske provokatører mobiliserte hverandre i Facebook-gruppen Boikott Israel, Fri Palestina. Johanna Engen presenterte idéen om å protestere på Rimis Facebook-side. Nettavisen skrev om saken første gang kl. 20.05 lørdag kveld, etter at kun to boikott-forkjempere hadde skrevet en protest mot Rimi.

Omkring kl. 22.00 lørdag kveld oppfordret MIFF våre Facebook-venner til å takke for nydelige israelske poteter på Rimis Facebook-side.

Omkring ett døgn senere var stillingen i potetkrigen slik, ifølge en opptelling av hovedinnlegg på Rimis Facebook-side.

Innlegg med takk og støtte til Rimis salg av israelske poteter: 194

Innlegg med støtte eller oppfordring til boikott/ Israel-hets: 30

Doble eller flerdoble innlegg fra boikott-tilhengere/ spam: 12

I noen kretser er skuffelsen tydeligvis stor over tapet i potetkrigen.

Denne Facebook-brukeren (anonymisert av MIFF), synes MIFF er flinke til å late som vi er det norske folk.
Denne Facebook-brukeren (anonymisert av MIFF), synes MIFF er flinke til å late som vi er det norske folk.

Søndag kveld skrev Nettavisen en ny artikkel om saken: Rimi-boikott er den heteste poteten på Facebook.

Dersom også du vil takke Rimi, klikk her for å gå til Rimis Facebook-side. Gå til Rimi mandag og kjøp haugevis av israelske poteter! (Også på mange Kiwi-butikker (og sikkert også i andre butikkkjeder) har de nå israelske poteter.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelNTBs Palestina-jubel fortsetter
Neste artikkelEn drept i bilterror i Jerusalem
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise