Hva om Israels ambassade betalte norske soldater for å sverte Forsvaret?

1 av 5 norske soldater i Afghanistan så brutalitet mot sivilbefolkningen. Hva om den israelske ambassaden i Oslo betalte dem for å stå fram med anonym kritikk av Forsvaret og regjeringen?

Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)
Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)

13 prosent av norske soldater i Afghanistan tror de har tatt liv i kamphandlinger én eller flere ganger.

19 prosent av norske soldater sier de har vært vitne til brutalitet mot sivilbefolkningen, fanger eller fengslede én eller flere ganger.

55 prosent av norske soldater har sett uskyldige ofre for krigen.

42 prosent har sett ting som var moralsk betenkelig.

11 prosent sier de gjorde eller var med på ting som var moralsk betenkelig.

20 prosent av norske soldater i Afghanistan sier de har skutt mot fienden.

Hva ville den norske regjering sagt dersom Israels ambassade i Oslo finansierte en organisasjon som hadde som hovedformål å granske disse episodene fra Afghanistan?

Det er slik Norge behandler Israel. I sin siste rapport med anonyme anklager mot de israelske forsvarsstyrkene har den israelske organisasjonen Breaking the Silence ført opp “The Royal Norwegian Embassy to Tel Aviv” som sponsor.

Les mer: Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere. Norske medier følger villig opp med enorm overdekning. På den annen side blir norske soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!

 

Tallene for hva norske soldater har opplevd i Afghanistan, er hentet fra Afghanistanundersøkelsen som ble utgitt av Forsvaret i 2012. Se side 37 og 38 i PDF-filen.

 

 

Forrige artikkelKun hundre igjen til ni tusen
Neste artikkelHer er Israels nye regjering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.