Stortinget avviste å anerkjenne Palestina

SV fikk ingen andre partier med seg på å stemme for at Norge skulle anerkjenne en palestinsk stat i dag.

Bare SV stemte for å anerkjenne Palestina i Stortinget torsdag 28. mai 2015. (Foto: Skjermdump fra Stortingets nett-tv)
Bare SV stemte for å anerkjenne Palestina i Stortinget torsdag 28. mai 2015. (Foto: Skjermdump fra Stortingets nett-tv)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Stortinget behandlet i dag et forslag fra SV-representantene Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken om anerkjennelse av ”Palestina” som egen stat. Under debatten gjentok utenriksminister Børge Brende (Høyre) det som hele tiden har vært den sittende regjeringens linje i saken.

– En anerkjennelse av staten Palestina bør gjøres når det foreligger en fredsløsning som det internasjonale samfunnet kan støtte, sa Brende fra Stortingets talerstol ifølge NTB.

Bare SVs fem representanter stemte for forslaget. Arbeiderpartiet vedtok på landsmøtet å støtte anerkjennelse av Palestina dersom de kommer i regjering, men ville ikke være med på å instruere den nåværende regjeringen i saken.

Israels ambassade er glade for Stortingets avgjørelse.

– Vi er tilfreds med resultatet av denne saken. Det er en positiv og ansvarlig avgjørelse, uttaler ambassadør Raphael Schutz i en pressemelding.

– Israel støtter etableringen av en uavhengig palestinsk stat som lever side om side med Israel i fred og sikkerhet. Men en prematur anerkjennelse nå vil virke mot sin hensikt og være ødeleggende og skadelig for at dette målet blir oppnådd. Uten en framforhandlet avtale mellom Israel og palestinerne vil man ikke kunne ende opp med et levedyktig, fredsbevarende Palestina, men i stedet med enda en mislykket stat i Midtøsten, slik som Syria, Libya, Jemen eller Irak, sier Schutz.

– Disse forhandlingene handler ikke bare om opprettelsen av en palestinsk stat, men også om palestinernes anerkjennelse av Israel som det jødiske folkets nasjonalstat, legger han til.

Forrige artikkelOdd Myrland i MIFF Vestfold: Israels beste argumenter
Neste artikkelNorske medier hopper bukk over Netanyahus forhandlingsvilje
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/