Takk til SVs ordførerkandidat i Stavanger

Eirik Faret Sakariassen innrømmer at han “gikk over streken”.

Eirik Faret Sakariassen (24). (Foto: Hans Edward Hammonds, pressebilde fra Stavanger SVs nettside)
Eirik Faret Sakariassen (24). (Foto: Hans Edward Hammonds, pressebilde fra Stavanger SVs nettside)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


28. mai beklaget Eirik Faret Sakariassen at han i bystyremøtet anklaget staten Israel for å bedrive folkemord. “Bruken av ordet folkemord var feil og usaklig. Det beklager jeg. Det er lett å la seg rive med mer enn hva godt er når man debatterer saker som engasjerer. Denne gangen gikk jeg over streken, og det er selvsagt noe jeg må ta ansvar for,” skrev Sakariassen i Stavanger Aftenblad.

Vi setter stor pris på at SVs ordførerkandidat kommer med en slik beklagelse, og regner med vi ikke vil se de samme feil og usakligheter kommunisert fra andre folkevalgte i partiet i framtiden. Det er flott at Sakariassen ønsker å se israelere og palestinere leve i egne land og i fred. Det er en slik løsning de fleste jødene i Israel lengter etter.

MIFF har aldri anklaget Sakariassen for å være jødehater. Men vi skrev 13. mai: “Å anklage Israel for å “drive med folkemord og systematisk utsletting av det palestinske folket” er ikke bare en grov og frastøtende løgn, det er også et farlig budskap som kan ha antisemittisk effekt. Å dra sammenligninger mellom dagens israelske politikk og politikken til nazistene [som nettopp drev folkemord og utsletting av det jødiske folk!] kan manifestere seg som antisemittisme, heter det i en arbeidsdefinisjon for antisemittisme som tidligere var publsiert på nettsiden til European Union Monitoring Centre on Racism and Xenophobia (EUMC).”

Vi regner med at Sakariassen, med sin beklagelse, har forstått alvoret i dette.

MIFF forstår godt at Sakariassen ikke setter pris på sjikane og usaklige anklager som han ble møtt med i kjølvannet av at han gikk over streken. Vi tar sterk avstand fra alle hatske omtaler, og river oss i håret når vi ser hvor ville ting folk kan få seg til å skrive og samtidig tro at de gjør Israel en tjeneste.

Gjennom årene har vi mottatt vår egen solide dose hets fra meningsmotstandere. Men vi holder verken partiet SV eller Palestinakomiteen ansvarlig for alle de trusler, gørr og sjikane som enkeltpersoner og nett-troll blant deres støttespillere har servert oss. Det blir for useriøst.

Vi håper virkelig å fortsette konstruktiv dialog med Sakariassen og SV!

Forrige artikkelAvslører løgnanklage
Neste artikkelNye oppfordringer til vold fra Fatah
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.